Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αδειοδοτήσεις των Αρδευτικών Γεωτρήσεων.

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2011


Δελτίο Τύπου


Ανταποκρινόμενη άμεσα στην επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Σταμάτη Καπελέρη και στο αίτημα των αγροτών της Βοιωτίας σε ότι αφορά την απλοποίηση των διαδικασιών για τις αδειοδοτήσεις των αρδευτικών γεωτρήσεων, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη, κατέθεσε σήμερα (27/09) επίκαιρη ερώτηση.


Η επίκαιρη ερώτηση της, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αναλυτικά ως εξής:


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Πρός τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Κ. Σκανδαλίδη

ΘΕΜΑ: Απλοποίηση διαδικασιών αδειοδοτήσεως αρδευτικών γεωτρήσεων


        Κύριε Υπουργέ,


Με την υπ. αριθ. 150559/10-06-2011 Κ.Υ.Α καθορίστηκαν οι διαδικασίες, οι όροι και οι προυποθέσεις για την χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού. Σύμφωνα με την εν λόγω Κ.Υ.Α ναι μεν βελτιώνεται η διαδικασία αδειοδότησης για τις γεωτρήσεις άντλησης έως 100.000 κυβικών μέτρων νερού, από την προϋφιστάμενη, πλην επιβάλλονται υψηλές δαπάνες και πολύπλοκες διαδικασίες, και ορίζεται συντομότατο χρονικό διάστημα για την υποβολή των νέων αιτήσεων των αγροτών που επιθυμούν να ενταχθούν στο καθεστώς άμεσων ενισχύσεων για το 2012. Υπό τις άνω συνθήκες είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν εμπρόθεσμα οι αγρότες λόγω του μικρού αριθμού των υπαλλήλων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Τούτο θα έχει σαν συνέπεια σήμερα, που το αγροτικό εισόδημα, ιδίως στο Ν. Βοιωτίας, δοκιμάζεται υπέρμετρα και συνεχώς συρρικνώνεται (δυσφήμηση αγροτικών προϊόντων, χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα, υψηλό κόστος καλλιέργειας κ.ο.κ), να μην δυνηθούν οι αγρότες του νομού να ενταχθούν έγκαιρα στο καθεστώς άμεσων ενισχύσεων για το 2012 και να υποχρεωθούν να καταβάλουν και πρόστιμα όσοι δεν πρόλαβαν να προετοιμασθούν έως και την 16/12/2011.


Ενόψει των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:


1) Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την αδειοδότηση των αρδευτικών γεωτρήσεων;


2) Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να απλοποιηθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης ώστε να μειωθεί το κόστος των εν λόγω αρδεύσεων;
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη


Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ» Στείρι Βοιωτίας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑ συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.

Ότι στο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αστέρια πέρα από τα σύγχρονα και φιλόξενα Δωμάτια, θα βρείτε στο Εστιατόριο φαγητά της επιλογής σας, Διάφορα Σνακ, (Αλμυρά & Γλυκά, σε ζεστό ή κρύο πιάτο) και στο Καφέ Μπαρ πλούσια επιλογή σε Καφέδες και Ποτά.
Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ», σας παρέχουν άνετο Parking και Παιδική Χαρά.

Το ΣΤΕΙΡΙ:

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα, του πανέμορφου βουνού των Μουσών, ενώ έχει θαυμάσια θέα προς τον Παρνασσό.

Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη καθώς και στον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς.

Επίσης είναι πολύ κοντά στην Αράχωβα και τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, ενώ σε μικρή απόσταση στα παράλια του Κορινθιακού, συναντά κανείς θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Έτσι το ΣΤΕΙΡΙ, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μάλιστα με ένα κλίμα ξηρό και υγιεινό, από τα καλύτερα της περιοχής.

Το ΣΤΕΙΡΙ έχοντας χαμηλή βλάστηση, με πράσινο όλες της εποχές του χρόνου, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδήλατο βουνού στα παραδοσιακά μονοπάτια, καθώς και σε αναγνωρισμένες διαδρομές, (όπως το Φαράγγι της Κλεισούρας) από ορειβατικούς συλλόγους.

Ο πληθυσμός του ΣΤΕΙΡΙΟΥ είναι περίπου 1020 κάτοικοι από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό μένει σ΄ αυτό μόνιμα.

Το Λάδι και το γλυκόπιοτο Κρασί, είναι ορισμένα από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το ΣΤΕΙΡΙ.

Τα παραδοσιακά Καφενεία οι σύγχρονες Καφετερίες, τα Σουπερ Μάρκετ, τα παραδοσιακά Παντοπωλεία, ο Φούρνος (που τα ψωμιά του είναι, από τα καλύτερα της περιοχής), οι σύγχρονες Ταβέρνες, τα παραδοσιακά Μεζεδοπωλεία, προσφέροντας Ρουμελιώτικα Εδέσματα και Στειριωτικό Κρασί, (Το ΣΤΕΙΡΙ φημίζεται για τις ταβέρνες του, όπου σερβίρονται τα νοστιμότατα Ρουμελιώτικα ψητά μαζί με άλλα ντόπια, αγνά προϊόντα,) θα κάνουν την διαμονή σας στο ΣΤΕΙΡΙ ευχάριστη.

Επίσης στα Οινοποιεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Κρασιών και Τσίπουρο παραγωγής μας από τα Στειριωτικά Αμπέλια.

Μέλι θυμαρίσιο εξαιρετικής ποιότητας, ντόπιας παραγωγής από τους μελισσοκόμους του Στειρίου.

Καθώς και στο παραδοσιακό εργαστήρι Ζυμαρικών θα βρείτε (Χυλοπίτες & Τραχανά από ντόπια αγνά προϊόντα).Αξίζει να επισκεφτείτε το ΣΤΕΙΡΙ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να θαυμάσετε την άγρια φυσική του ομορφιά.

Όσιος Λουκάς: Trani: Στείρι:

. . . . . . . . .