Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Πάρ'το αλλιώς, κύριε υπουργέ.

Οι πιο υποψιασμένοι περί τα φορολογικά αντιλαμβάνονται ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών για τις αποδείξεις και τις ισοσκελισμένες φορολογικές δηλώσεις κατατείνουν στην προετοιμασία εφαρμογής ενός γενικευμένου «πόθεν έσχες» για όλους τους φορολογουμένους.Ουσιαστικά οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών θέλουν να δημιουργήσουν έναν κύκλο υποχρεώσεων για τους φορολογουμένους, μέσω του οποίου θα γίνει ευχερέστερος σε επόμενο στάδιο ο έλεγχος του «πόθεν έσχες». Αν έτσι έχουν τα πράγματα, αν αυτός είναι ο σκοπός των τελευταίων ανακοινώσεων, τότε εύλογα κάποιος μπορεί να αμφιβάλλει για την αντίληψη των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών.


Η γενικευμένη εφαρμογή του πόθεν έσχες θέλει πανίσχυρο σώμα αδέκαστων ελεγκτών και μαζί ένα σχήμα πραγματικά δειγματοληπτικών ελέγχων, που θα μεταφέρουν στους φορολογούμενους τη βεβαιότητα ότι περιοδικά σε διάστημα 4-5 χρόνων θα υποστούν ενδελεχή φορολογικό έλεγχο. Αυτή είναι η μέθοδος και όχι οι αποδείξεις ή οι ισοσκελισμένες φορολογικές δηλώσεις, οι οποίες δεν αποκαλύπτουν τα μαύρα αφορολόγητα εισοδήματα. Αυτά μόνο τα περιουσιακά στοιχεία και οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις τα φανερώνουν.


Αντί, λοιπόν, το υπουργείο Οικονομικών να προσθέτει διαχειριστικά βάρη και δυσαρέσκεια στους πολίτες, ας δημιουργήσει ένα σώμα αδιάφθορων και ας ενισχύσει τις ηλεκτρονικές δυνατότητες του φοροελεγκτικού μηχανισμού.


Τα υπόλοιπα μοιάζουν με ασκήσεις μανδαρίνων χωρίς περιεχόμενο.

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ» Στείρι Βοιωτίας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑ συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.

Ότι στο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αστέρια πέρα από τα σύγχρονα και φιλόξενα Δωμάτια, θα βρείτε στο Εστιατόριο φαγητά της επιλογής σας, Διάφορα Σνακ, (Αλμυρά & Γλυκά, σε ζεστό ή κρύο πιάτο) και στο Καφέ Μπαρ πλούσια επιλογή σε Καφέδες και Ποτά.
Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ», σας παρέχουν άνετο Parking και Παιδική Χαρά.

Το ΣΤΕΙΡΙ:

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα, του πανέμορφου βουνού των Μουσών, ενώ έχει θαυμάσια θέα προς τον Παρνασσό.

Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη καθώς και στον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς.

Επίσης είναι πολύ κοντά στην Αράχωβα και τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, ενώ σε μικρή απόσταση στα παράλια του Κορινθιακού, συναντά κανείς θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Έτσι το ΣΤΕΙΡΙ, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μάλιστα με ένα κλίμα ξηρό και υγιεινό, από τα καλύτερα της περιοχής.

Το ΣΤΕΙΡΙ έχοντας χαμηλή βλάστηση, με πράσινο όλες της εποχές του χρόνου, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδήλατο βουνού στα παραδοσιακά μονοπάτια, καθώς και σε αναγνωρισμένες διαδρομές, (όπως το Φαράγγι της Κλεισούρας) από ορειβατικούς συλλόγους.

Ο πληθυσμός του ΣΤΕΙΡΙΟΥ είναι περίπου 1020 κάτοικοι από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό μένει σ΄ αυτό μόνιμα.

Το Λάδι και το γλυκόπιοτο Κρασί, είναι ορισμένα από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το ΣΤΕΙΡΙ.

Τα παραδοσιακά Καφενεία οι σύγχρονες Καφετερίες, τα Σουπερ Μάρκετ, τα παραδοσιακά Παντοπωλεία, ο Φούρνος (που τα ψωμιά του είναι, από τα καλύτερα της περιοχής), οι σύγχρονες Ταβέρνες, τα παραδοσιακά Μεζεδοπωλεία, προσφέροντας Ρουμελιώτικα Εδέσματα και Στειριωτικό Κρασί, (Το ΣΤΕΙΡΙ φημίζεται για τις ταβέρνες του, όπου σερβίρονται τα νοστιμότατα Ρουμελιώτικα ψητά μαζί με άλλα ντόπια, αγνά προϊόντα,) θα κάνουν την διαμονή σας στο ΣΤΕΙΡΙ ευχάριστη.

Επίσης στα Οινοποιεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Κρασιών και Τσίπουρο παραγωγής μας από τα Στειριωτικά Αμπέλια.

Μέλι θυμαρίσιο εξαιρετικής ποιότητας, ντόπιας παραγωγής από τους μελισσοκόμους του Στειρίου.

Καθώς και στο παραδοσιακό εργαστήρι Ζυμαρικών θα βρείτε (Χυλοπίτες & Τραχανά από ντόπια αγνά προϊόντα).Αξίζει να επισκεφτείτε το ΣΤΕΙΡΙ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να θαυμάσετε την άγρια φυσική του ομορφιά.

Όσιος Λουκάς: Trani: Στείρι:

. . . . . . . . .