Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Ανοικτή Επιστολή του Λουκά Παπαγεωργίου

Ανοικτή Επιστολή του Λουκά Παπαγεωργίου Προέδρου Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Διστόμου


Προς:

Όλους τους αιρετούς άρχοντες του υπό σύσταση Νέου Καλλικράτιου Δήμου της Δυτικής Βοιωτίας όπως το είχε ονομάσει στην μελέτη και το Ινστιτούτο τοπικής Αυτοδιοίκησης Ι.Τ.Α.

Όλα όσα γράφτηκαν στον τύπο , ειπώθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι ανοιχτές επιστολές που αναρτήθηκαν, μονό κακό έκαναν και δημιούργησαν Πόλωση και Τοπικισμό, με αναφορές στην Ιστορία της κάθε πόλης με μόνο μέλημα το ΟΝΟΜΑ του νέου Δήμου.

Δικαιώνουν την μη ανακοίνωση ονόματος, από την επιτροπή του Ινστιτούτου τοπικής Αυτοδιοίκησης στην μελέτη, χαρακτηρίζοντας των ως Δυτικό Δήμο του Νομού Βοιωτίας.

«Σέβομαι απόλυτα της αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Αράχωβας και Διστόμου, της Κοινότητας Αντίκυρας και του Τοπικού Συμβούλιου Στειρίου που προβάλλουν της επίσημες θέσεις, καθώς και της τοποθετήσεις των Συμβούλων και δεν θα της σχολιάσω.»

Κ. Δήμαρχοι Αραχώβης και Διστόμου, κ. Πρόεδρε Αντίκυρας , κ. Πρόεδρε του Δ. Δ. Στειρίου ,κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας, κ. Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, κ. Τοπικοί Σύμβουλοι του Στειρίου, στης 28/5/2010 το σχέδιο Νόμου Καλλικράτης θα είναι Νόμος του κράτους, που για το υπόλοιπο της ζωής μας θα μας συνενώσει Διοικητικά και Χωροταξικά.

Και αυτό θα πρέπει να μας απασχολεί, ο νέος Δήμος με όποιο ΟΝΟΜΑ και αν έχει, μέλημα μας πρέπει να είναι οι σωστές βάσεις ανάπτυξης σε όλους τους τομείς.

Οι πόλεις μας θα συνεχίσουν να έχουν την ιδία Ιστορία, τα ίδια ήθη και έθιμα όπως σήμερα.

Συνάδελφοι είμαι από το Στείρι, αγαπώ το χωριό μου όπως και εσείς τα δικά σας, δεν τιμούν κανέναν οι ύβρεις, δεν φταίνε σε τίποτα οι κάτοικοι της Αντίκυρας, της Αράχωβας, του Διστόμου και του Στειρίου, αν κάποιοι μας επιβάλουν την Διοικητική και Χωροταξική συνένωση, κανένας δεν θα μας Αλλάξει την τοπική κουλτούρα στο πέρασμα του χρόνου.

Θα αναφερθώ στην δική μου πορεία στη ενασχόληση μου με την τοπική αυτοδιοίκηση, αρχές της δεκαετίας του 1980 και επί σειρά ετών είχα την τιμή να εκλέγομαι Κοινοτικός Σύμβουλος στην Κοινότητα Στειρίου, με τίμησαν οι συνάδελφοι μου και με το αξίωμα του Αντιπρόεδρου, αγωνιστήκαμε με τους συναδέλφους για την ανάπτυξη του τόπου μας και επιτύχαμε πολλά.

Μετά την συνένωσε του ΣΤΕΙΡΙΟΥ με το ΔΙΣΤΟΜΟ και συγκεκριμένα το 2002 και πάλι εκλέγομαι στον συνενωμένο πλέον Δήμο Διστόμου.

Οι διαπιστώσεις μου σήμερα έχοντας και το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι το Στείρι, διοικητικά και οικονομικά αλλά και σε έργα υποδομής κέρδισε πολλά, δεν έχασε τίποτα.

Με την νέα μεταρρύθμιση πιστεύω σε ένα πολύ καλύτερο αύριο για τα χωριά μας και για την νέα γενιά, μέσα από έργα υποδομής και ανάπτυξης του νέου Δήμου.

Κλείνοντας, σας καλώ όλους να δούμε κατάματα την πραγματικότητα και να φτιάξουμε έναν Δήμο πρότυπο.

Στην συνάντηση που είχαμε στην Αντίκυρα οι δυο Δήμαρχοι και ο Πρόεδρος στην αρχική τους ομιλία ,μας μίλησαν για το πρόγραμμα ανάπτυξης που έχουν ο καθένας για το τόπο του, από εκεί να ξεκινήσουμε, αυτό μας ενώνει, ενώ όλα τα αλλά μονό μισός και απαξίωση δημιουργούν.

Φιλικά

Λουκάς Ι. Παπαγεωργίου

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ» Στείρι Βοιωτίας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑ συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.

Ότι στο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αστέρια πέρα από τα σύγχρονα και φιλόξενα Δωμάτια, θα βρείτε στο Εστιατόριο φαγητά της επιλογής σας, Διάφορα Σνακ, (Αλμυρά & Γλυκά, σε ζεστό ή κρύο πιάτο) και στο Καφέ Μπαρ πλούσια επιλογή σε Καφέδες και Ποτά.
Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ», σας παρέχουν άνετο Parking και Παιδική Χαρά.

Το ΣΤΕΙΡΙ:

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα, του πανέμορφου βουνού των Μουσών, ενώ έχει θαυμάσια θέα προς τον Παρνασσό.

Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη καθώς και στον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς.

Επίσης είναι πολύ κοντά στην Αράχωβα και τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, ενώ σε μικρή απόσταση στα παράλια του Κορινθιακού, συναντά κανείς θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Έτσι το ΣΤΕΙΡΙ, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μάλιστα με ένα κλίμα ξηρό και υγιεινό, από τα καλύτερα της περιοχής.

Το ΣΤΕΙΡΙ έχοντας χαμηλή βλάστηση, με πράσινο όλες της εποχές του χρόνου, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδήλατο βουνού στα παραδοσιακά μονοπάτια, καθώς και σε αναγνωρισμένες διαδρομές, (όπως το Φαράγγι της Κλεισούρας) από ορειβατικούς συλλόγους.

Ο πληθυσμός του ΣΤΕΙΡΙΟΥ είναι περίπου 1020 κάτοικοι από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό μένει σ΄ αυτό μόνιμα.

Το Λάδι και το γλυκόπιοτο Κρασί, είναι ορισμένα από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το ΣΤΕΙΡΙ.

Τα παραδοσιακά Καφενεία οι σύγχρονες Καφετερίες, τα Σουπερ Μάρκετ, τα παραδοσιακά Παντοπωλεία, ο Φούρνος (που τα ψωμιά του είναι, από τα καλύτερα της περιοχής), οι σύγχρονες Ταβέρνες, τα παραδοσιακά Μεζεδοπωλεία, προσφέροντας Ρουμελιώτικα Εδέσματα και Στειριωτικό Κρασί, (Το ΣΤΕΙΡΙ φημίζεται για τις ταβέρνες του, όπου σερβίρονται τα νοστιμότατα Ρουμελιώτικα ψητά μαζί με άλλα ντόπια, αγνά προϊόντα,) θα κάνουν την διαμονή σας στο ΣΤΕΙΡΙ ευχάριστη.

Επίσης στα Οινοποιεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Κρασιών και Τσίπουρο παραγωγής μας από τα Στειριωτικά Αμπέλια.

Μέλι θυμαρίσιο εξαιρετικής ποιότητας, ντόπιας παραγωγής από τους μελισσοκόμους του Στειρίου.

Καθώς και στο παραδοσιακό εργαστήρι Ζυμαρικών θα βρείτε (Χυλοπίτες & Τραχανά από ντόπια αγνά προϊόντα).Αξίζει να επισκεφτείτε το ΣΤΕΙΡΙ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να θαυμάσετε την άγρια φυσική του ομορφιά.

Όσιος Λουκάς: Trani: Στείρι:

. . . . . . . . .