Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Προτάσεις Β. Τσόνογλου προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κο. Γ. Ραγκούση σχετικά με το Άνοιγμα των ΤΑΞΙ.

Η Β. Τσόνογλου, βουλευτής του Ν. Βοιωτίας κατέθεσε στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κο. Γ. Ραγκούση σχετικά με το νομοσχέδιο που προβλέπει το άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιωτών ταξί τα ακόλουθα:
«Όλοι κατανοούμε την ανάγκη αλλαγής πλεύσεως στον δημόσιο βίο της χώρας μας και την αλλαγή του στρεβλού μοντέλου ανάπτυξης που έχει ακολουθηθεί διαχρονικά. Πλην η μετάβαση σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, μακριά από στρεβλώσεις του παρελθόντος ειδικώς για το επάγγελμα των ιδιοκτητών ταξί, θα πρέπει να γίνει ομαλά, μακριά από δογματισμούς και ακρότητες, και πιστεύω όλοι συμφωνούμε σε αυτό.

 

Και τούτο γιατί επί χρόνια είναι η πρακτική σε σχέση με την απόκτηση ενός ταξί, όπως την είχαν διαμορφώσει οργανωμένα συμφέροντα, όπως και η αδιαφορία της πολιτείας για την πάταξη της κερδοφορίας και φοροδιαφυγής λίγων και ισχυρών σε βάρος των πολλών, βιοπαλαιστών, οικογενειαρχών, που διαθέτουν περιουσίες για να αποκτήσουν το ταξί, σαν μοναδικό βιοποριστικό μέσο αυτών και της οικογένειάς τους.


Στο παρόν νομοσχέδιο προτείνω:

α) πλήν των ορεινών και νησιωτικών περιοχών, η προστασία των οποίων κατά την θέσπιση νόμων και διαταγμάτων κανονιστικών, προβλέπει και προστατεύει το Σύνταγμα στο αρθ.101 παρ.4 και στις παρ.4 και στις περιφέρειες και ειδικότερα κατά τους καλλικρατικούς δήμους να λαμβάνονται υπόψιν τα πληθυσμιακά κριτήρια, διότι επί μακράν έχουν διαμορφωθεί συνθήκες αγοράς, ζήτησης και προσφοράς ώστε οι θέσεις που ήδη καλύπτουν να είναι εξαιρετικά υπερβολικές και να έχουν υπερκορεσθεί, ενόψει των αναγκών σε μεταφορά του επιβατικού κοινού,


β) να επιτρέπεται ελεύθερα η μετάβαση των ταξί στους συγγενείς πρώτης τάξεως ανιόντες και κατιόντες,


γ) να υπάρξει κλιμάκωση στα παράβολα τόσο για την κτήση νέας άδειας ή αντικατάστασής τους, ώστε να λαμβάνονται υπόψιν και κοινωνικά κριτήρια, πολύτεκνοι, γονείς τέκνων ΑΜΕΑ κ.ο.κ,


δ) πέραν της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του Υπουργείου να ορισθεί επιτροπή βουλευτών, ώστε να επεξεργασθεί όλες τις υποβλειθείσες προτάσεις πριν διαμορφωθεί το τελικό κείμενο.

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ» Στείρι Βοιωτίας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑ συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.

Ότι στο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αστέρια πέρα από τα σύγχρονα και φιλόξενα Δωμάτια, θα βρείτε στο Εστιατόριο φαγητά της επιλογής σας, Διάφορα Σνακ, (Αλμυρά & Γλυκά, σε ζεστό ή κρύο πιάτο) και στο Καφέ Μπαρ πλούσια επιλογή σε Καφέδες και Ποτά.
Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ», σας παρέχουν άνετο Parking και Παιδική Χαρά.

Το ΣΤΕΙΡΙ:

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα, του πανέμορφου βουνού των Μουσών, ενώ έχει θαυμάσια θέα προς τον Παρνασσό.

Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη καθώς και στον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς.

Επίσης είναι πολύ κοντά στην Αράχωβα και τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, ενώ σε μικρή απόσταση στα παράλια του Κορινθιακού, συναντά κανείς θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Έτσι το ΣΤΕΙΡΙ, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μάλιστα με ένα κλίμα ξηρό και υγιεινό, από τα καλύτερα της περιοχής.

Το ΣΤΕΙΡΙ έχοντας χαμηλή βλάστηση, με πράσινο όλες της εποχές του χρόνου, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδήλατο βουνού στα παραδοσιακά μονοπάτια, καθώς και σε αναγνωρισμένες διαδρομές, (όπως το Φαράγγι της Κλεισούρας) από ορειβατικούς συλλόγους.

Ο πληθυσμός του ΣΤΕΙΡΙΟΥ είναι περίπου 1020 κάτοικοι από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό μένει σ΄ αυτό μόνιμα.

Το Λάδι και το γλυκόπιοτο Κρασί, είναι ορισμένα από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το ΣΤΕΙΡΙ.

Τα παραδοσιακά Καφενεία οι σύγχρονες Καφετερίες, τα Σουπερ Μάρκετ, τα παραδοσιακά Παντοπωλεία, ο Φούρνος (που τα ψωμιά του είναι, από τα καλύτερα της περιοχής), οι σύγχρονες Ταβέρνες, τα παραδοσιακά Μεζεδοπωλεία, προσφέροντας Ρουμελιώτικα Εδέσματα και Στειριωτικό Κρασί, (Το ΣΤΕΙΡΙ φημίζεται για τις ταβέρνες του, όπου σερβίρονται τα νοστιμότατα Ρουμελιώτικα ψητά μαζί με άλλα ντόπια, αγνά προϊόντα,) θα κάνουν την διαμονή σας στο ΣΤΕΙΡΙ ευχάριστη.

Επίσης στα Οινοποιεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Κρασιών και Τσίπουρο παραγωγής μας από τα Στειριωτικά Αμπέλια.

Μέλι θυμαρίσιο εξαιρετικής ποιότητας, ντόπιας παραγωγής από τους μελισσοκόμους του Στειρίου.

Καθώς και στο παραδοσιακό εργαστήρι Ζυμαρικών θα βρείτε (Χυλοπίτες & Τραχανά από ντόπια αγνά προϊόντα).Αξίζει να επισκεφτείτε το ΣΤΕΙΡΙ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να θαυμάσετε την άγρια φυσική του ομορφιά.

Όσιος Λουκάς: Trani: Στείρι:

. . . . . . . . .