Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεχίζονται οι αγώνες του Στειρίου, για την αναστολή της απόφασης, κατάργησης – συγχώνευσης του μοναδικού Σχολείου τους.

Από την συνάντηση στο υπουργείο παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων.Πραγματοποιήθηκε σήμερα 19/9/2011 το μεσημέρι η προγραμματισμένη συνάντηση με την υφυπουργό παιδείας κ.Χριστιφιλοπούλου ,των βουλευτών κ.Βασιλικής Τσόνογλου και κ.Βασίλη Τόγια, του δημάρχου του δήμου ΔΑΑ κ.Γιάννη Πατσαντάρα ,του προέδρου του δ.σ. κ.Στάθη Γιαννέλου ,των δ.σ. κ. Γιούλας Λουκά και Γιάννη Πάστρα, του προέδρου της τοπικής ενότητας Στειρίου κ.Γιώργου Χήνα, του εκπροσώπου του μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας,της κ.Δήμητρας Πρέντζα και του κ. Παναγιώτη Γ. Κατσούλη για την αναστολή της κατάργησης - συγχώνευσης του μοναδικού σχολείου στο Στείρι.


Κατά την συζήτηση της εξέθεσαν τις αντιρρήσεις τους για την κατάργηση-συγχώνευση του μοναδικού σχολείου τους και ζήτησαν την αναστολή της απόφασης .Τόνισαν δε ότι δεν πρέπει να ισχύουν άλλα κριτήρια για μερικά σχολεία της Ελλάδας , άλλα σε άλλα (Έξαρχος, Ζέλι, Άγια Τριάδα, Σωληνάρι, Διόνυσο κλπ. περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας) και σε άλλα να αναστέλλονται οι συγχωνεύεις όπως στην Πρώτη Σερρών (Καραμανλής),Γυμνάσιο Κουβαρά (Πάγκαλος),του 3/θ δ.σχ. Δολιανών (Λαλιώτης) κλπ.


Μετά το πέρας της συζήτησης η υφυπουργός τους υποσχέθηκε ότι θα τους απαντήσει σε δυο ημέρες.


• Οι μαθήτριες και οι μαθητές συνεχίζουν την αποχή του από τα μαθήματά τους, μέχρι το υπουργείο παιδείας αναστείλει την κατάργηση- συγχώνευση του δημοτικού σχολείου Στειρίου.


Όλες οι … αναστολές εδώ:


Υπουργείο Παιδείας: Αναστολή εφαρμογής αποφάσεων συγχωνεύσεων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Υπουργείο Παιδείας: Αναστολή εφαρμογής αποφάσεων συγχωνεύσεων Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ» Στείρι Βοιωτίας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑ συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.

Ότι στο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αστέρια πέρα από τα σύγχρονα και φιλόξενα Δωμάτια, θα βρείτε στο Εστιατόριο φαγητά της επιλογής σας, Διάφορα Σνακ, (Αλμυρά & Γλυκά, σε ζεστό ή κρύο πιάτο) και στο Καφέ Μπαρ πλούσια επιλογή σε Καφέδες και Ποτά.
Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ», σας παρέχουν άνετο Parking και Παιδική Χαρά.

Το ΣΤΕΙΡΙ:

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα, του πανέμορφου βουνού των Μουσών, ενώ έχει θαυμάσια θέα προς τον Παρνασσό.

Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη καθώς και στον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς.

Επίσης είναι πολύ κοντά στην Αράχωβα και τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, ενώ σε μικρή απόσταση στα παράλια του Κορινθιακού, συναντά κανείς θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Έτσι το ΣΤΕΙΡΙ, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μάλιστα με ένα κλίμα ξηρό και υγιεινό, από τα καλύτερα της περιοχής.

Το ΣΤΕΙΡΙ έχοντας χαμηλή βλάστηση, με πράσινο όλες της εποχές του χρόνου, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδήλατο βουνού στα παραδοσιακά μονοπάτια, καθώς και σε αναγνωρισμένες διαδρομές, (όπως το Φαράγγι της Κλεισούρας) από ορειβατικούς συλλόγους.

Ο πληθυσμός του ΣΤΕΙΡΙΟΥ είναι περίπου 1020 κάτοικοι από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό μένει σ΄ αυτό μόνιμα.

Το Λάδι και το γλυκόπιοτο Κρασί, είναι ορισμένα από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το ΣΤΕΙΡΙ.

Τα παραδοσιακά Καφενεία οι σύγχρονες Καφετερίες, τα Σουπερ Μάρκετ, τα παραδοσιακά Παντοπωλεία, ο Φούρνος (που τα ψωμιά του είναι, από τα καλύτερα της περιοχής), οι σύγχρονες Ταβέρνες, τα παραδοσιακά Μεζεδοπωλεία, προσφέροντας Ρουμελιώτικα Εδέσματα και Στειριωτικό Κρασί, (Το ΣΤΕΙΡΙ φημίζεται για τις ταβέρνες του, όπου σερβίρονται τα νοστιμότατα Ρουμελιώτικα ψητά μαζί με άλλα ντόπια, αγνά προϊόντα,) θα κάνουν την διαμονή σας στο ΣΤΕΙΡΙ ευχάριστη.

Επίσης στα Οινοποιεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Κρασιών και Τσίπουρο παραγωγής μας από τα Στειριωτικά Αμπέλια.

Μέλι θυμαρίσιο εξαιρετικής ποιότητας, ντόπιας παραγωγής από τους μελισσοκόμους του Στειρίου.

Καθώς και στο παραδοσιακό εργαστήρι Ζυμαρικών θα βρείτε (Χυλοπίτες & Τραχανά από ντόπια αγνά προϊόντα).Αξίζει να επισκεφτείτε το ΣΤΕΙΡΙ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να θαυμάσετε την άγρια φυσική του ομορφιά.

Όσιος Λουκάς: Trani: Στείρι:

. . . . . . . . .