Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα

Δεν μπορώ να σκεφτώ καμιά άλλη ανάγκη στην παιδική ηλικία τόσο δυνατή όσο
η πατρική προστασία

(Ζ. Φρόυντ, Αυστριακός ψυχίατρος)

Με αυτά τα λόγια ο θεμελιωτής της ψυχανάλυσης Ζίγκμουτ Φρόυντ τόνισε την σπουδαιότητα της ύπαρξης του πατέρα στην ζωή του κάθε ανθρώπου. Η ουσία του ρόλου που παίζει ένας πατέρας είναι όντως η προστασία, το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να νιώσει ένα παιδί για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να σταθεί στα πόδια του. Όχι μόνο η σωματική ασφάλεια (ένα σπίτι, χρήματα για τροφή και ένδυση) αλλά και η συναισθηματική ασφάλεια και προστασία.


Ορισμένες φορές χρειαζόμαστε μια αφορμή για να θυμηθούμε να εκφράσουμε έμπρακτα την αγάπη μας σε κάποια πρόσωπα. Όπως και για την μητέρα, έτσι έχει καθιερωθεί μία ημέρα για τον πατέρα. Έτσι λοιπόν κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου γιορτάζουν οι μπαμπάδες παγκοσμίως. Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910. Αυτή την ημέρα τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους. Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.





Ο ρόλος του πατέρα μέσα στην οικογένεια είναι πολύ σημαντικός. Η σχέση του με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας πολύπλευρη. Δυστυχώς, πολλές φορές η προσφορά του και η σπουδαιότητα της ενεργής συμμετοχής στην ανατροφή των παιδιών παραγκωνίζεται. Ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η σχέση πατέρα – κόρης και πως αυτός ο δεσμός είναι από τους ισχυρότερους που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ δύο ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, η σχέση του πατέρα με την κόρη είναι η πρώτη σχέση ανδρών-γυναικών μιας γυναίκας και οι μνήμες από αυτή τη σχέση θα επηρεάσουν τον τρόπο που θα προσεγγίζει και θα κοιτάζει την ζωή της.

Η σχέση πατέρα – γιου είναι επίσης σημαντική. Στα μάτια ενός μικρού αγοριού ο πατέρας είναι το πρότυπο, ο ήρωάς του. Ο πατέρας θα μάθει την «επιβίωση» στον γιο: πώς να ξεπερνά την κοροϊδία των συμμαθητών στο σχολείο, πώς να αγωνίζεται, πως να προσεγγίσει το άλλο φύλλο. Είναι ο γονιός που συμβάλλει στην στήριξη του παιδιού (σπουδές, επιλογή επαγγέλματος) και ο γονιός που θα πρέπει να αμφισβητηθεί για να μπορέσει με αυτό τον τρόπο το παιδί του να βρεί την ταυτότητά του.

Στις μέρες μας ευτυχώς ο ρόλος του μπαμπά μέσα στην οικογένεια είναι περισσότερο ενεργός και αναγνωρίσιμος. Του δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχει στην ανατροφή των παιδιών του και να χαίρεται μικρές καθημερινές στιγμές. Αναγνωρίζεται περισσότερο όσο ποτέ η προσφορά του και δεν περιορίζεται ο ρόλος του μόνο στο να φέρνει τα χρήματα στην οικογένεια.

Θυμηθείτε λοιπόν αυτή τη μέρα τον δικό σας μπαμπά και πείτε του ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έχει κάνει για σας. Μην τον κρίνετε αλλά αποδεχτείτε όλα όσα έχει ήδη προσφέρει ή όσα του επέτρεψαν οι καταστάσεις και η πορεία της ζωής να κάνει. Μην μένετε μόνο σε έναν επιφανειακό εορτασμό της μιας μέρας με μια κάρτα, ένα λουλούδι ή ένα προσωπικό δώρο αλλά περάστε λίγες ώρες μαζί, συζητήστε και προσπαθήστε να γνωρίσετε τον άνθρωπο.


Αφιερωμένο σε όλους τους πατεράδες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.


«Τι πόνους κρύβει μες στην καρδιά του


το μαρτυράνε τ' άσπρα μαλλιά του


του σπιτιού κολόνα είναι ο πατέρας


σαν το βράχο στέκει σ' ότι κι αν συμβεί».


(Στίχοι Κώστας Βίρβος, ερμηνεία Στέλιος Καζαντζίδης):

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ» Στείρι Βοιωτίας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑ συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.

Ότι στο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αστέρια πέρα από τα σύγχρονα και φιλόξενα Δωμάτια, θα βρείτε στο Εστιατόριο φαγητά της επιλογής σας, Διάφορα Σνακ, (Αλμυρά & Γλυκά, σε ζεστό ή κρύο πιάτο) και στο Καφέ Μπαρ πλούσια επιλογή σε Καφέδες και Ποτά.
Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ», σας παρέχουν άνετο Parking και Παιδική Χαρά.

Το ΣΤΕΙΡΙ:

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα, του πανέμορφου βουνού των Μουσών, ενώ έχει θαυμάσια θέα προς τον Παρνασσό.

Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη καθώς και στον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς.

Επίσης είναι πολύ κοντά στην Αράχωβα και τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, ενώ σε μικρή απόσταση στα παράλια του Κορινθιακού, συναντά κανείς θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Έτσι το ΣΤΕΙΡΙ, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μάλιστα με ένα κλίμα ξηρό και υγιεινό, από τα καλύτερα της περιοχής.

Το ΣΤΕΙΡΙ έχοντας χαμηλή βλάστηση, με πράσινο όλες της εποχές του χρόνου, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδήλατο βουνού στα παραδοσιακά μονοπάτια, καθώς και σε αναγνωρισμένες διαδρομές, (όπως το Φαράγγι της Κλεισούρας) από ορειβατικούς συλλόγους.

Ο πληθυσμός του ΣΤΕΙΡΙΟΥ είναι περίπου 1020 κάτοικοι από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό μένει σ΄ αυτό μόνιμα.

Το Λάδι και το γλυκόπιοτο Κρασί, είναι ορισμένα από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το ΣΤΕΙΡΙ.

Τα παραδοσιακά Καφενεία οι σύγχρονες Καφετερίες, τα Σουπερ Μάρκετ, τα παραδοσιακά Παντοπωλεία, ο Φούρνος (που τα ψωμιά του είναι, από τα καλύτερα της περιοχής), οι σύγχρονες Ταβέρνες, τα παραδοσιακά Μεζεδοπωλεία, προσφέροντας Ρουμελιώτικα Εδέσματα και Στειριωτικό Κρασί, (Το ΣΤΕΙΡΙ φημίζεται για τις ταβέρνες του, όπου σερβίρονται τα νοστιμότατα Ρουμελιώτικα ψητά μαζί με άλλα ντόπια, αγνά προϊόντα,) θα κάνουν την διαμονή σας στο ΣΤΕΙΡΙ ευχάριστη.

Επίσης στα Οινοποιεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Κρασιών και Τσίπουρο παραγωγής μας από τα Στειριωτικά Αμπέλια.

Μέλι θυμαρίσιο εξαιρετικής ποιότητας, ντόπιας παραγωγής από τους μελισσοκόμους του Στειρίου.

Καθώς και στο παραδοσιακό εργαστήρι Ζυμαρικών θα βρείτε (Χυλοπίτες & Τραχανά από ντόπια αγνά προϊόντα).



Αξίζει να επισκεφτείτε το ΣΤΕΙΡΙ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να θαυμάσετε την άγρια φυσική του ομορφιά.





Όσιος Λουκάς: Trani: Στείρι:

. . . . . . . . .