Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Διαβεβαίωση του Υπουργείο Υγείας για τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας.

ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ                                   ΑΘΗΝΑ, 14/06/2011

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
    
Διαβεβαίωση προς την Άρια Αγάτσα από το Υπουργείο Υγείας:
«Δεν Δεσμεύει η πρόταση Λιαρόπουλου τις αποφάσεις του Υπουργείου».


Μετά την επιστολή που απέστειλε η Βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, σχετικά με την πιθανή επικείμενη αναδιάρθρωση των νοσοκομείων των πόλεων της Θήβας και της Λιβαδειάς, η Βουλευτής είχε επαφές και συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Κατά την διάρκεια των επαφών και των συναντήσεων αυτών, η κυρία Αγάτσα μετέφερε το κλίμα αντίδρασης των φορέων και κατοίκων των δύο μεγάλων πόλεων της Βοιωτίας και την αντίθεσή τους σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στα δύο νοσοκομεία. Η ηγεσία του Υπουργείου με την σειρά της, διαβεβαίωσε την Βουλευτή, ότι η πρόταση του επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής για το θέμα κ. Λ. Λιαρόπουλου, σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει τις αποφάσεις του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, τα 14 νοσοκομεία της 5η Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, προτείνεται να ενταχθούν σε 4 κύκλους, στον τον τέταρτο κύκλο δε, βασικό φέρεται το νοσοκομείο της Χαλκίδας και εντάσσονται επίσης τα νοσοκομεία Λιβαδειάς, Θηβών, Καρύστου και Κύμης, τα οποία αλλάζουν χρήση. Το νοσοκομείο της Λιβαδειάς θα λειτουργεί ως περιφερειακό της Χαλκίδας, το δε νοσοκομείο της Θήβας θα γίνει τραυματιολογικό κέντρο.
 
Η Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συμφώνησε με την άποψη που η Βουλευτής κατέθεσε, ότι η αναδιάρθρωση των νοσοκομείων της Λιβαδειάς και της Θήβας, θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των δύο πόλεων, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες τους, όπως αυτά αναφέρονται και τονίζονται στην επιστολή της κυρίας Αγάτσα προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ» Στείρι Βοιωτίας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑ συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.

Ότι στο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αστέρια πέρα από τα σύγχρονα και φιλόξενα Δωμάτια, θα βρείτε στο Εστιατόριο φαγητά της επιλογής σας, Διάφορα Σνακ, (Αλμυρά & Γλυκά, σε ζεστό ή κρύο πιάτο) και στο Καφέ Μπαρ πλούσια επιλογή σε Καφέδες και Ποτά.
Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ», σας παρέχουν άνετο Parking και Παιδική Χαρά.

Το ΣΤΕΙΡΙ:

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα, του πανέμορφου βουνού των Μουσών, ενώ έχει θαυμάσια θέα προς τον Παρνασσό.

Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη καθώς και στον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς.

Επίσης είναι πολύ κοντά στην Αράχωβα και τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, ενώ σε μικρή απόσταση στα παράλια του Κορινθιακού, συναντά κανείς θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Έτσι το ΣΤΕΙΡΙ, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μάλιστα με ένα κλίμα ξηρό και υγιεινό, από τα καλύτερα της περιοχής.

Το ΣΤΕΙΡΙ έχοντας χαμηλή βλάστηση, με πράσινο όλες της εποχές του χρόνου, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδήλατο βουνού στα παραδοσιακά μονοπάτια, καθώς και σε αναγνωρισμένες διαδρομές, (όπως το Φαράγγι της Κλεισούρας) από ορειβατικούς συλλόγους.

Ο πληθυσμός του ΣΤΕΙΡΙΟΥ είναι περίπου 1020 κάτοικοι από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό μένει σ΄ αυτό μόνιμα.

Το Λάδι και το γλυκόπιοτο Κρασί, είναι ορισμένα από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το ΣΤΕΙΡΙ.

Τα παραδοσιακά Καφενεία οι σύγχρονες Καφετερίες, τα Σουπερ Μάρκετ, τα παραδοσιακά Παντοπωλεία, ο Φούρνος (που τα ψωμιά του είναι, από τα καλύτερα της περιοχής), οι σύγχρονες Ταβέρνες, τα παραδοσιακά Μεζεδοπωλεία, προσφέροντας Ρουμελιώτικα Εδέσματα και Στειριωτικό Κρασί, (Το ΣΤΕΙΡΙ φημίζεται για τις ταβέρνες του, όπου σερβίρονται τα νοστιμότατα Ρουμελιώτικα ψητά μαζί με άλλα ντόπια, αγνά προϊόντα,) θα κάνουν την διαμονή σας στο ΣΤΕΙΡΙ ευχάριστη.

Επίσης στα Οινοποιεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Κρασιών και Τσίπουρο παραγωγής μας από τα Στειριωτικά Αμπέλια.

Μέλι θυμαρίσιο εξαιρετικής ποιότητας, ντόπιας παραγωγής από τους μελισσοκόμους του Στειρίου.

Καθώς και στο παραδοσιακό εργαστήρι Ζυμαρικών θα βρείτε (Χυλοπίτες & Τραχανά από ντόπια αγνά προϊόντα).Αξίζει να επισκεφτείτε το ΣΤΕΙΡΙ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να θαυμάσετε την άγρια φυσική του ομορφιά.

Όσιος Λουκάς: Trani: Στείρι:

. . . . . . . . .