Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ο Δήμος Διστόμου ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την Απόφαση της ΤΡΙΠΛΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ


Σήμερα την 21 Μαΐου 2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.30 μ.μ συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα, ύστερα από την αριθ. πρωτ. 1211/21-5-2010 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβούλου Λουκά Παπαγεωργίου, που δημοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων του Δήμου και επιδόθηκε με αποδεικτικό στους Συμβούλους, στον Δήμαρχο και στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Στειρίου (άρθρο 95 του Ν. 3463/2006 «Κ.Δ.Κ») για την συζήτηση και λήψη απόφασης στο κατωτέρω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ: Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των νέων δεδομένων, μετά την απόφαση – εισήγηση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής επί του σχεδίου νόμου «Πρόγραμμα Καλλικράτης», να δοθεί τριπλή ονομασία στον Νέο υπό σύσταση Δήμο.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αυτής o Πρόεδρος Λουκάς Παπαγεωργίου διαπίστωσε ότι σε σύνολο 13 Δημοτικών Συμβούλων ήταν:

Παρόντες                                                                                                                          Απόντες
Αθανάσιος Μπέλλος                                                                                                  Γεώργιος Μπούρας
Λουκάς Μπακούρος
Ιωάννης Λουκάς
Κωνσταντίνος Νταής
Αναστάσιος Παντίσκας
Ιωάννης Πάστρας Γεωρ.
Μαρία Σφοντούρη
Λουκάς Παπαχρήστου
Ιωάννης Πάστρας Νικ.
Αργύριος Σφουντούρης
Νικόλαος Δημάκας

Παρών και ο προσκληθείς Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Πανουργιάς, καθώς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Στειρίου Σεραφείμ Ρόδης.

Στη συζήτηση παραβρέθηκε και ο υπάλληλος του Δήμου κ. Γεώργιος Λίτσος υπεύθυνος για την τήρηση των πρακτικών.

Ο Πρόεδρος μετά τη διαπίστωση της απαρτίας κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγήθηκε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης , ως εξής:

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγούμενος το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε:

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου συγκάλεσα σήμερα έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση με μοναδικό θέμα συζήτησης, «Νέα δεδομένα μετά την απόφαση – εισήγηση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής να δοθεί Τριπλή Ονομασία στον Νέο υπό διαμόρφωση Δήμο».

Ακολούθως ο Πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο ο οποίος εισηγήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, εξιστορώντας χρονικά τα όσα διαμείφθηκαν για να φτάσουμε στην ΤΡΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, να αποφασίσει την σύνταξη ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

Μετά την εισήγηση του Δημάρχου και διαλογική συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο, σεβόμενο απολύτως την αυτοτέλεια, τους αγώνες και την ιστορική διαδρομή των υπολοίπων Δήμων και Κοινοτήτων όπως και τις έντονες και δίκαιες αντιδράσεις του Δημοτικού Διαμερίσματος Στειρίου για την μη αναφορά του ονόματός του στο Νέο Δήμο.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Καταδικάζει τα μέλη της Κυβέρνησης και ειδικότερα τον Υπουργό Εσωτερικών για τις παλινωδίες του σχετικά με το όνομα του υπό σύσταση Δήμου επειδή θεωρούμε ότι η τριπλή ονομασία υποβαθμίζει μια Ιστορική και Μαρτυρική πόλη που θυσίασε στο βωμό της ελευθερίας και της ειρήνης το αίμα των παιδιών της.

2. Να ανακαλέσει όλες τις προσκλήσεις που έχουν σταλεί στα μέλη της Κυβέρνησης και στους Βουλευτές του Νομού μας για να παραστούν στις εκδηλώσεις μνήμης της 10ης Ιουνίου, με μοναδική εξαίρεση αυτήν που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό της Χώρας, γιατί είναι ο μόνος που μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών του 2009 επισκέφθηκε την Μαρτυρική Πόλη μας για να τιμήσει τα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας.

3. Να διαμαρτυρηθεί έντονα για την εισήγηση της ΚΕΔΚΕ και του Προέδρου της που αγνόησε τα πραγματικά δεδομένα και τα κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η μελέτη του Ι.Τ.Α.

4. Παρακαλεί την Βουλή των Ελλήνων κατά την συζήτηση και ψήφιση του Σχεδίου Νόμου να άρει την εις βάρος μας αδικία.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ



ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ                                                                  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ» Στείρι Βοιωτίας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑ συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.

Ότι στο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αστέρια πέρα από τα σύγχρονα και φιλόξενα Δωμάτια, θα βρείτε στο Εστιατόριο φαγητά της επιλογής σας, Διάφορα Σνακ, (Αλμυρά & Γλυκά, σε ζεστό ή κρύο πιάτο) και στο Καφέ Μπαρ πλούσια επιλογή σε Καφέδες και Ποτά.
Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ», σας παρέχουν άνετο Parking και Παιδική Χαρά.

Το ΣΤΕΙΡΙ:

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα, του πανέμορφου βουνού των Μουσών, ενώ έχει θαυμάσια θέα προς τον Παρνασσό.

Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη καθώς και στον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς.

Επίσης είναι πολύ κοντά στην Αράχωβα και τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, ενώ σε μικρή απόσταση στα παράλια του Κορινθιακού, συναντά κανείς θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Έτσι το ΣΤΕΙΡΙ, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μάλιστα με ένα κλίμα ξηρό και υγιεινό, από τα καλύτερα της περιοχής.

Το ΣΤΕΙΡΙ έχοντας χαμηλή βλάστηση, με πράσινο όλες της εποχές του χρόνου, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδήλατο βουνού στα παραδοσιακά μονοπάτια, καθώς και σε αναγνωρισμένες διαδρομές, (όπως το Φαράγγι της Κλεισούρας) από ορειβατικούς συλλόγους.

Ο πληθυσμός του ΣΤΕΙΡΙΟΥ είναι περίπου 1020 κάτοικοι από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό μένει σ΄ αυτό μόνιμα.

Το Λάδι και το γλυκόπιοτο Κρασί, είναι ορισμένα από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το ΣΤΕΙΡΙ.

Τα παραδοσιακά Καφενεία οι σύγχρονες Καφετερίες, τα Σουπερ Μάρκετ, τα παραδοσιακά Παντοπωλεία, ο Φούρνος (που τα ψωμιά του είναι, από τα καλύτερα της περιοχής), οι σύγχρονες Ταβέρνες, τα παραδοσιακά Μεζεδοπωλεία, προσφέροντας Ρουμελιώτικα Εδέσματα και Στειριωτικό Κρασί, (Το ΣΤΕΙΡΙ φημίζεται για τις ταβέρνες του, όπου σερβίρονται τα νοστιμότατα Ρουμελιώτικα ψητά μαζί με άλλα ντόπια, αγνά προϊόντα,) θα κάνουν την διαμονή σας στο ΣΤΕΙΡΙ ευχάριστη.

Επίσης στα Οινοποιεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Κρασιών και Τσίπουρο παραγωγής μας από τα Στειριωτικά Αμπέλια.

Μέλι θυμαρίσιο εξαιρετικής ποιότητας, ντόπιας παραγωγής από τους μελισσοκόμους του Στειρίου.

Καθώς και στο παραδοσιακό εργαστήρι Ζυμαρικών θα βρείτε (Χυλοπίτες & Τραχανά από ντόπια αγνά προϊόντα).



Αξίζει να επισκεφτείτε το ΣΤΕΙΡΙ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να θαυμάσετε την άγρια φυσική του ομορφιά.





Όσιος Λουκάς: Trani: Στείρι:

. . . . . . . . .