Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Διστόμου

Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 93, 95, 96, του Ν. 3463/2006 «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων», που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30 μ.μ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα) με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Αποδοχή ποσού 17.873.15 Ευρώ έκτακτη επιχορήγηση από Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρ. Διακ/σης για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.


2. Αποδοχή ποσού 15.000,00 Ευρώ από ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ για εκδηλώσεις εορτασμού επετείου 10ης Ιουνίου 1944

3. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2010.

4. Διάθεση πίστωσης για αντιμετώπιση δαπανών εκδηλώσεων εορτασμού επετείου σφαγής 10ης Ιουνίου 1944.

5. Έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2010 του Ν.Π.Δ.Δ. «Α Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Δήμου Διστόμου».

6. Έγκριση εκτέλεσης του έργου επέκταση δικτύου Δημοτικού φωτισμού Δημοτικού Διαμερίσματος Στειρίου.

7. Έγκριση πληρωμής δαπανών για εορτασμό ιερής πανήγυρης πολιούχων Αγίου Νικολάου στο Δίστομο και Αναλήψεως στην Παραλία Διστόμου.

8. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αποπεράτωση εργασιών κατασκευής γηπέδου 5χ5 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Στειρίου».

9. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην θέση ΠΕΤΡΟΥ ΠΗΔΗΜΑ του Δήμου Διστόμου»

10. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Επέκταση κτιρίου Δημαρχείου και συντήρηση Δημοτικών Καταστημάτων»

11. Έγκριση υποβολής πρότασης στην Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας για απένταξη έργου του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ (Κατανομή 45%) και ένταξη του στον προϋπολογισμό έργου που εκτελείται.

12. Έγκριση υποβολής πρότασης στην Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας για απένταξη έργου του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ (Κατανομή 35%) και ένταξη του στον προϋπολογισμό έργου που θα εκτελεστεί..

13. Λήψη απόφασης για παράταση χρόνου της σύμβασης παραχώρησης χώρου για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην θέση «ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ».

14. Ανακήρυξη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Γεωργίου Παπανδρέου ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου.

15. Διάφορες αιτήσεις.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ» Στείρι Βοιωτίας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑ συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.

Ότι στο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αστέρια πέρα από τα σύγχρονα και φιλόξενα Δωμάτια, θα βρείτε στο Εστιατόριο φαγητά της επιλογής σας, Διάφορα Σνακ, (Αλμυρά & Γλυκά, σε ζεστό ή κρύο πιάτο) και στο Καφέ Μπαρ πλούσια επιλογή σε Καφέδες και Ποτά.
Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ», σας παρέχουν άνετο Parking και Παιδική Χαρά.

Το ΣΤΕΙΡΙ:

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα, του πανέμορφου βουνού των Μουσών, ενώ έχει θαυμάσια θέα προς τον Παρνασσό.

Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη καθώς και στον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς.

Επίσης είναι πολύ κοντά στην Αράχωβα και τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, ενώ σε μικρή απόσταση στα παράλια του Κορινθιακού, συναντά κανείς θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Έτσι το ΣΤΕΙΡΙ, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μάλιστα με ένα κλίμα ξηρό και υγιεινό, από τα καλύτερα της περιοχής.

Το ΣΤΕΙΡΙ έχοντας χαμηλή βλάστηση, με πράσινο όλες της εποχές του χρόνου, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδήλατο βουνού στα παραδοσιακά μονοπάτια, καθώς και σε αναγνωρισμένες διαδρομές, (όπως το Φαράγγι της Κλεισούρας) από ορειβατικούς συλλόγους.

Ο πληθυσμός του ΣΤΕΙΡΙΟΥ είναι περίπου 1020 κάτοικοι από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό μένει σ΄ αυτό μόνιμα.

Το Λάδι και το γλυκόπιοτο Κρασί, είναι ορισμένα από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το ΣΤΕΙΡΙ.

Τα παραδοσιακά Καφενεία οι σύγχρονες Καφετερίες, τα Σουπερ Μάρκετ, τα παραδοσιακά Παντοπωλεία, ο Φούρνος (που τα ψωμιά του είναι, από τα καλύτερα της περιοχής), οι σύγχρονες Ταβέρνες, τα παραδοσιακά Μεζεδοπωλεία, προσφέροντας Ρουμελιώτικα Εδέσματα και Στειριωτικό Κρασί, (Το ΣΤΕΙΡΙ φημίζεται για τις ταβέρνες του, όπου σερβίρονται τα νοστιμότατα Ρουμελιώτικα ψητά μαζί με άλλα ντόπια, αγνά προϊόντα,) θα κάνουν την διαμονή σας στο ΣΤΕΙΡΙ ευχάριστη.

Επίσης στα Οινοποιεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Κρασιών και Τσίπουρο παραγωγής μας από τα Στειριωτικά Αμπέλια.

Μέλι θυμαρίσιο εξαιρετικής ποιότητας, ντόπιας παραγωγής από τους μελισσοκόμους του Στειρίου.

Καθώς και στο παραδοσιακό εργαστήρι Ζυμαρικών θα βρείτε (Χυλοπίτες & Τραχανά από ντόπια αγνά προϊόντα).Αξίζει να επισκεφτείτε το ΣΤΕΙΡΙ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να θαυμάσετε την άγρια φυσική του ομορφιά.

Όσιος Λουκάς: Trani: Στείρι:

. . . . . . . . .