Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή - Διαμαρτυρία του Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη.Δίστομο, 21/12/2011


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας σε συνεδρίασή του στις 21 Δεκεμβρίου 2011 με αφορμή την υπ΄ αριθ. 631/61 απόφαση της εθνικής επιτροπής τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που υποχρεώνει το Δήμο να καταργήσει άμεσα τους τηλεοπτικούς αναμεταδότες στη θέση Ξηροβούνι και να καταβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους 78.000 ευρώ επιφυλασσόμενη για μεγαλύτερα πρόστιμα και ποινικές διώξεις, μετά από διεξοδική συζήτηση, ομόφωνα κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο διαμαρτύρεται:• Για την επιλεκτική εφαρμογή του νόμου σε βάρος του δήμου μας, τη στιγμή που είναι γνωστόν ότι ανάλογοι αναμεταδότες λειτουργούν με την ανοχή της πολιτείας και με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου σε ολόκληρη την Επικράτεια.

• Για την «σκοταδιστική» διάταξη, που μας υποχρεώνει να αποκόψουμε εν μία νυκτί μία ολόκληρη κοινωνία 30.000 κατοίκων από το δικαίωμα στην ενημέρωση χωρίς η πολιτεία να έχει φροντίσει για την κάλυψη της περιοχής με άλλο τρόπο, ενώ οι πολίτες πληρώνουν μέσω ΔΕΗ στην ΕΡΤ το κόστος αναμετάδοσης.

• Για την αντικοινωνική απόφαση, που εν μέσω οικονομικής κρίσης, μας υποχρεώνει να στερήσουμε από τους δημότες μας, ενόψει μάλιστα και των εορτών των Χριστουγέννων, το τελευταίο ίσως μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, που έχουν την «πολυτέλεια» να απολαμβάνουν. Εμείς δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές στις παράλογες αποφάσεις και τακτικές που ενώ κατακερμάτισαν την αξιοπρέπεια των δημοτών μας, τώρα ζητούν και τον κοινωνικό τους αποκλεισμό.

• Για το υπέρογκο πρόστιμο, το οποίο σε περίπτωση που καταβληθεί συνεπάγεται τον οικονομικό αφανισμό του Δήμου μας και την παύση πληρωμών προς τους υπαλλήλους μας και τους προμηθευτές μας.

• Για το ότι η συγκεκριμένη απόφαση μήπως εξυπηρετεί πολιτικά και ευρύτερα οικονομικά συμφέροντα.

Κύριε Υπουργέ,

Το Δημοτικό Συμβούλιο, σας εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του σε ληστρικές αποφάσεις μεταφέροντας επίσης την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για την απόφαση της ΕΕΤΤ να εξαντλήσει την αυστηρότητά της σε βάρος μας επιβάλλοντας πρώτον την άμεση καθαίρεση των κεραιών, που εξυπηρετούν την περιοχή και δεύτερον εξωφρενικά πρόστιμα σε βάρος του δήμου μας, ο οποίος δε θα μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μεσούσης της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας, καθώς και για την προστασία του δικαιώματος πρόσβασης πρωτίστως στην ενημέρωση και κατά δεύτερον στην ψυχαγωγία.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο ανενημέρωτος πολίτης άγεται και φέρεται από τα κέντρα αποφάσεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας με ομόφωνο ψήφισμά του, σας εκφράζει την αγανάκτησή του ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση παρέμβαση και τη συμπαράστασή σας για την ανάκληση της απόφασης 631/61

Σας παρακαλούμε και αναμένουμε:

• Να δείξετε εμπράκτως την υποστήριξή σας παρεμβαίνοντας άμεσα για την ανάκληση της πρωτοφανούς αυτής απόφασης της ΕΕΤΤ, η οποία αποτελεί«Χριστουγεννιάτικο μποναμά» προς τους κατοίκους του «Μαρτυρικού Διστόμου», κατοίκους - επισκέπτες & τους επαγγελματίες της Αράχωβας, του πρώτου χειμερινού προορισμού της χώρας.

• Να σταθείτε στο πλευρό μας, αρωγός και συνοδοιπόρος, ώστε να φράξουμε το δρόμο στην εφαρμογή αυτής της ανάλγητης απόφασης.

• Για την ανάκληση της απόφασης που γκρεμίζει το δικαίωμα στην ενημέρωση.

• Να αποδείξετε εμπράκτως την υποστήριξή σας.
Ο Δήμαρχος

Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

Ιωάννης Πατσαντάρας

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ» Στείρι Βοιωτίας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑ συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.

Ότι στο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αστέρια πέρα από τα σύγχρονα και φιλόξενα Δωμάτια, θα βρείτε στο Εστιατόριο φαγητά της επιλογής σας, Διάφορα Σνακ, (Αλμυρά & Γλυκά, σε ζεστό ή κρύο πιάτο) και στο Καφέ Μπαρ πλούσια επιλογή σε Καφέδες και Ποτά.
Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ», σας παρέχουν άνετο Parking και Παιδική Χαρά.

Το ΣΤΕΙΡΙ:

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα, του πανέμορφου βουνού των Μουσών, ενώ έχει θαυμάσια θέα προς τον Παρνασσό.

Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη καθώς και στον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς.

Επίσης είναι πολύ κοντά στην Αράχωβα και τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, ενώ σε μικρή απόσταση στα παράλια του Κορινθιακού, συναντά κανείς θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Έτσι το ΣΤΕΙΡΙ, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μάλιστα με ένα κλίμα ξηρό και υγιεινό, από τα καλύτερα της περιοχής.

Το ΣΤΕΙΡΙ έχοντας χαμηλή βλάστηση, με πράσινο όλες της εποχές του χρόνου, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδήλατο βουνού στα παραδοσιακά μονοπάτια, καθώς και σε αναγνωρισμένες διαδρομές, (όπως το Φαράγγι της Κλεισούρας) από ορειβατικούς συλλόγους.

Ο πληθυσμός του ΣΤΕΙΡΙΟΥ είναι περίπου 1020 κάτοικοι από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό μένει σ΄ αυτό μόνιμα.

Το Λάδι και το γλυκόπιοτο Κρασί, είναι ορισμένα από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το ΣΤΕΙΡΙ.

Τα παραδοσιακά Καφενεία οι σύγχρονες Καφετερίες, τα Σουπερ Μάρκετ, τα παραδοσιακά Παντοπωλεία, ο Φούρνος (που τα ψωμιά του είναι, από τα καλύτερα της περιοχής), οι σύγχρονες Ταβέρνες, τα παραδοσιακά Μεζεδοπωλεία, προσφέροντας Ρουμελιώτικα Εδέσματα και Στειριωτικό Κρασί, (Το ΣΤΕΙΡΙ φημίζεται για τις ταβέρνες του, όπου σερβίρονται τα νοστιμότατα Ρουμελιώτικα ψητά μαζί με άλλα ντόπια, αγνά προϊόντα,) θα κάνουν την διαμονή σας στο ΣΤΕΙΡΙ ευχάριστη.

Επίσης στα Οινοποιεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Κρασιών και Τσίπουρο παραγωγής μας από τα Στειριωτικά Αμπέλια.

Μέλι θυμαρίσιο εξαιρετικής ποιότητας, ντόπιας παραγωγής από τους μελισσοκόμους του Στειρίου.

Καθώς και στο παραδοσιακό εργαστήρι Ζυμαρικών θα βρείτε (Χυλοπίτες & Τραχανά από ντόπια αγνά προϊόντα).Αξίζει να επισκεφτείτε το ΣΤΕΙΡΙ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να θαυμάσετε την άγρια φυσική του ομορφιά.

Όσιος Λουκάς: Trani: Στείρι:

. . . . . . . . .