Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Στείρι: ΟΧΙ στην κατάργηση - συγχώνευση των Σχολείων, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.

Εκτιμώντας ότι η κατάργηση - συγχώνευση μιας Σχολικής μονάδας, Είναι πολύ μεγάλο θέμα, που έχει αρνητικές και κοινωνικές συνέπειες.


1. Μαρασμός των τοπικών κοινωνιών.

2. Ερήμωση της Περιφέρειας.

3. Αυξάνει τη σχολική διαρροή ιδιαίτερα για τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

4. Δημιουργεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών λόγω μετακίνησης.

«ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ»

• Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. νομού Βοιωτίας, με απόφασή του, είναι αντίθετο στις Καταργήσεις - Συγχωνεύσεις Σχολείων που επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας.

• Η Κα Τσόνογλου με Επίκαιρη Ερώτησή της προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου.

Για τα Σχολεία στην Βοιωτία !!

ΕΡΩΤΑ:

1) Προτίθεται να εξετασθεί ενδελεχώς κάθε σχολική μονάδα προς εξασφάλιση της ατομικότητάς της ενόψει όλων των άνω κριτηρίων!

2) Ειδικώς προς τις ορεινές-ημιορεινές περιοχές του Ν. Βοιωτίας και της ιδιαιτερότητας των Ειδικών Σχολείων προτίθεται η κα Υπουργός να τα διατηρήσει ως αυτοτελείς σχολικές μονάδες!

Ζητάμε:
Να μη κλείσει κανένα Σχολείο στο Στείρι!

Καλούμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας, τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο Στειρίου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και όλους τους Συλλόγους του Στειρίου, με αποφάσεις τους, να στηρίξουν έμπρακτα, για να αποτρέψουμε να εφαρμόσει την άδικη απόφασή της, η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου.
Για «Συγχώνευση Σχολείων».
(Που σημαίνει το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Στειρίου.)
Ώστε το Στείρι να διεκδικήσει την αναστολή τις εισηγήσεις του Αναπληρωτή Προϊσταμένου Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διότι τα Σχολεία του Στειρίου πληρούν την υποδομή για την κατάλληλη λειτουργία, και έχουν ικανοποιητικό πληθυσμό μαθητών, ώστε να λειτουργούν ως αυτοτελείς Σχολικές μονάδες.

Καταργώντας τα Σχολεία καταργείτε το μέλλον του χωριού μας.

Όχι άλλο 1996 με Υποχρεωτική Συνένωση «Συγχώνευση»

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ» Στείρι Βοιωτίας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑ συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.

Ότι στο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αστέρια πέρα από τα σύγχρονα και φιλόξενα Δωμάτια, θα βρείτε στο Εστιατόριο φαγητά της επιλογής σας, Διάφορα Σνακ, (Αλμυρά & Γλυκά, σε ζεστό ή κρύο πιάτο) και στο Καφέ Μπαρ πλούσια επιλογή σε Καφέδες και Ποτά.
Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ», σας παρέχουν άνετο Parking και Παιδική Χαρά.

Το ΣΤΕΙΡΙ:

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα, του πανέμορφου βουνού των Μουσών, ενώ έχει θαυμάσια θέα προς τον Παρνασσό.

Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη καθώς και στον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς.

Επίσης είναι πολύ κοντά στην Αράχωβα και τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, ενώ σε μικρή απόσταση στα παράλια του Κορινθιακού, συναντά κανείς θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Έτσι το ΣΤΕΙΡΙ, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μάλιστα με ένα κλίμα ξηρό και υγιεινό, από τα καλύτερα της περιοχής.

Το ΣΤΕΙΡΙ έχοντας χαμηλή βλάστηση, με πράσινο όλες της εποχές του χρόνου, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδήλατο βουνού στα παραδοσιακά μονοπάτια, καθώς και σε αναγνωρισμένες διαδρομές, (όπως το Φαράγγι της Κλεισούρας) από ορειβατικούς συλλόγους.

Ο πληθυσμός του ΣΤΕΙΡΙΟΥ είναι περίπου 1020 κάτοικοι από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό μένει σ΄ αυτό μόνιμα.

Το Λάδι και το γλυκόπιοτο Κρασί, είναι ορισμένα από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το ΣΤΕΙΡΙ.

Τα παραδοσιακά Καφενεία οι σύγχρονες Καφετερίες, τα Σουπερ Μάρκετ, τα παραδοσιακά Παντοπωλεία, ο Φούρνος (που τα ψωμιά του είναι, από τα καλύτερα της περιοχής), οι σύγχρονες Ταβέρνες, τα παραδοσιακά Μεζεδοπωλεία, προσφέροντας Ρουμελιώτικα Εδέσματα και Στειριωτικό Κρασί, (Το ΣΤΕΙΡΙ φημίζεται για τις ταβέρνες του, όπου σερβίρονται τα νοστιμότατα Ρουμελιώτικα ψητά μαζί με άλλα ντόπια, αγνά προϊόντα,) θα κάνουν την διαμονή σας στο ΣΤΕΙΡΙ ευχάριστη.

Επίσης στα Οινοποιεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Κρασιών και Τσίπουρο παραγωγής μας από τα Στειριωτικά Αμπέλια.

Μέλι θυμαρίσιο εξαιρετικής ποιότητας, ντόπιας παραγωγής από τους μελισσοκόμους του Στειρίου.

Καθώς και στο παραδοσιακό εργαστήρι Ζυμαρικών θα βρείτε (Χυλοπίτες & Τραχανά από ντόπια αγνά προϊόντα).Αξίζει να επισκεφτείτε το ΣΤΕΙΡΙ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να θαυμάσετε την άγρια φυσική του ομορφιά.

Όσιος Λουκάς: Trani: Στείρι:

. . . . . . . . .