Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Επίκαιρη Ερώτηση Κα Τσόνογλου για τα Σχολεία στην Βοιωτία !!
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς:
Την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Α. Διαμαντοπούλου

ΘΕΜΑ: Συγχώνευση Σχολείων


Κυρία Υπουργέ,


Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων πλην επισπεύδονται και στην Βοιωτία συγχωνεύσεις ολοήμερων δημοτικών σχολείων και ολοήμερων νηπιαγωγείων με αιτιολογία τον εξορθολογισμό των δημόσιων δαπανών, ενόψει και των νέων Καλλικρατικών Δήμων και με προφανή αιτιολογία την αντιστοιχία οργανικότητας και λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων σε συνάρτηση με το μαθητικό δυναμικό ως και την δυνατότητα ανάδειξης και λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας.
Μάλιστα, με απόφαση του Αναπληρωτή Προϊσταμένου Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σύμφωνα με τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναστέλλεται η λειτουργία 20 ολοήμερων σχολείων και 9 νηπιαγωγείων στη Βοιωτία και ειδικότερα:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ:

8ο Λιβαδειάς, Κυριακίου, Στειρίου, Σωληναρίου, Ανθοχωρίου, Δαύλειας, Υψηλάντη, Αγίας Παρασκευής, Χαιρώνειας, 1ο και 2ο Ορχομενού, Άσκρης, Κόκκινου, Νέου Κόκκινου, Λεονταρίου, Λεύκτρων, Μελισσοχωρίου, Προδρόμου, Ειδικού Σχολείου Θήβας.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ:

Στειρίου, Διονύσου, Αγίου Δημητρίου, Παύλου, Αγίου Θωμά, 9ο Θήβας, Μαυροματίου, Ειδικού Νηπιαγωγείου Θήβας και Κυριακίου. Επειδή, τα εν λόγω σχολεία πληρούν την υποδομή για την κατάλληλη λειτουργία τους, και έχουν ικανοποιητικό πληθυσμό μαθητών, ώστε να λειτουργούν ως αυτοτελείς σχολικές μονάδες. Τα κριτήρια για την αναστολή λειτουργίας των εν λόγω σχολείων και μάλιστα μεσούσης της εκπαιδευτικής περιόδου, είναι ασαφή και στις οικογένειες των μαθητών έχει αναπτυχθεί έντονη ανησυχία, αναστάτωση και αγωνία για την μετακίνηση των παιδιών, ενόψει και της αποστάσεως που τα χωρίζει από τα γειτονικά σχολεία (ελάχιστη απόσταση 8χλμ.) αλλά και του νέου περιβάλλοντος στο οποίο στο οποίο θα εισαχθούν.

Επειδή οι περιοχές αυτές είναι κατεξοχήν αγροτικές ή κτηνοτροφικές και οι γονείς αφενός μεν έχουν ακανόνιστες ώρες για την μεταφορά των παιδιών τους, αφετέρου είναι χαμηλού εισοδήματος, μερικές εκ των άνω περιοχών είναι ορεινές – ημιορεινές όπως π.χ το Κυριάκι, το Στείρι, το Κόκκινο, το Νέο Κόκκινο, ο Υψηλάντης, η Δαύλεια, ο Πρόδρομος και κατά τους χειμερινούς μήνες τα χωριά αποκλείονται λογώ χιονιού, θα είναι προβληματική έως αδύνατη η μεταφορά των μαθητών στις παρακείμενες σχολικές μονάδες.

Η κατάργηση του υφιστάμενου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θήβας, λόγω των ιδιαιτεροτήτων των μαθητών θα επηρεάσει την βίαιη απομάκρυνσή τους από χώρους γνωστούς και οικείους και την βίαιη ένταξή τους σε νέες σχολικές μονάδες, και θα επιφέρει στους γονείς πρόσθετα προβλήματα η νέα προσαρμογή τους, η μεταφορά τους κοκ.

Ερωτάται η κα Υπουργός:

1) Προτίθεται να εξετασθεί ενδελεχώς κάθε σχολική μονάδα προς εξασφάλιση της ατομικότητάς της ενόψει όλων των άνω κριτηρίων?

2) Ειδικώς προς τις ορεινές-ημιορεινές περιοχές του Ν. Βοιωτίας και της ιδιαιτερότητας των Ειδικών Σχολείων προτίθεται η κα Υπουργός να τα διατηρήσει ως αυτοτελείς σχολικές μονάδες?

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Βασιλική  Τσόνογλου – Βυλλιώτη

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ» Στείρι Βοιωτίας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑ συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.

Ότι στο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αστέρια πέρα από τα σύγχρονα και φιλόξενα Δωμάτια, θα βρείτε στο Εστιατόριο φαγητά της επιλογής σας, Διάφορα Σνακ, (Αλμυρά & Γλυκά, σε ζεστό ή κρύο πιάτο) και στο Καφέ Μπαρ πλούσια επιλογή σε Καφέδες και Ποτά.
Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ», σας παρέχουν άνετο Parking και Παιδική Χαρά.

Το ΣΤΕΙΡΙ:

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα, του πανέμορφου βουνού των Μουσών, ενώ έχει θαυμάσια θέα προς τον Παρνασσό.

Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη καθώς και στον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς.

Επίσης είναι πολύ κοντά στην Αράχωβα και τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, ενώ σε μικρή απόσταση στα παράλια του Κορινθιακού, συναντά κανείς θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Έτσι το ΣΤΕΙΡΙ, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μάλιστα με ένα κλίμα ξηρό και υγιεινό, από τα καλύτερα της περιοχής.

Το ΣΤΕΙΡΙ έχοντας χαμηλή βλάστηση, με πράσινο όλες της εποχές του χρόνου, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδήλατο βουνού στα παραδοσιακά μονοπάτια, καθώς και σε αναγνωρισμένες διαδρομές, (όπως το Φαράγγι της Κλεισούρας) από ορειβατικούς συλλόγους.

Ο πληθυσμός του ΣΤΕΙΡΙΟΥ είναι περίπου 1020 κάτοικοι από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό μένει σ΄ αυτό μόνιμα.

Το Λάδι και το γλυκόπιοτο Κρασί, είναι ορισμένα από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το ΣΤΕΙΡΙ.

Τα παραδοσιακά Καφενεία οι σύγχρονες Καφετερίες, τα Σουπερ Μάρκετ, τα παραδοσιακά Παντοπωλεία, ο Φούρνος (που τα ψωμιά του είναι, από τα καλύτερα της περιοχής), οι σύγχρονες Ταβέρνες, τα παραδοσιακά Μεζεδοπωλεία, προσφέροντας Ρουμελιώτικα Εδέσματα και Στειριωτικό Κρασί, (Το ΣΤΕΙΡΙ φημίζεται για τις ταβέρνες του, όπου σερβίρονται τα νοστιμότατα Ρουμελιώτικα ψητά μαζί με άλλα ντόπια, αγνά προϊόντα,) θα κάνουν την διαμονή σας στο ΣΤΕΙΡΙ ευχάριστη.

Επίσης στα Οινοποιεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Κρασιών και Τσίπουρο παραγωγής μας από τα Στειριωτικά Αμπέλια.

Μέλι θυμαρίσιο εξαιρετικής ποιότητας, ντόπιας παραγωγής από τους μελισσοκόμους του Στειρίου.

Καθώς και στο παραδοσιακό εργαστήρι Ζυμαρικών θα βρείτε (Χυλοπίτες & Τραχανά από ντόπια αγνά προϊόντα).Αξίζει να επισκεφτείτε το ΣΤΕΙΡΙ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να θαυμάσετε την άγρια φυσική του ομορφιά.

Όσιος Λουκάς: Trani: Στείρι:

. . . . . . . . .