Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Άγιος Νικόλαος ο Αποδημητής ο Στειριώτης»
 
Ανακοινώσεις, Ευχαριστίες  από το Δ.Σ. Συλλόγου,

«Άγιος Νικόλαος ο Αποδημητής ο Στειριώτης» 

 
 
Στείρι 18-09-2012

  Προς τον Πρόεδρο
και το διοικητικό συμβούλιο
του Επιμελητηρίου Λιβαδειάς.
  Κύριοι,

        Αισθανόμαστε την ανάγκη θερμά να σας ευχαριστήσουμε για τη σοβαρότητα και την εγκαρδιότητα με την οποία υποδεχτήκατε την εκλεκτή αντιπροσωπία των φίλων από τη δεύτερη πατρίδα του Αγίου Νικολάου του Αποδημητού του Στειριώτου.
        Οι φιλοξενούμενοί μας έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων αξιολογώντας τη συνάντηση τους μαζί σας ως φιλική ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική.
        Εμείς ως θρησκευτικός και πολιτιστικός σύλλογος που ισορροπούμε ανάμεσα στα δύο δόγματα με απώτερο σκοπό την αναγνώριση της μαρτυρίας του Νικολάου στη γενέτειρά του και την ένταξή του στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο, σημειώνουμε τη σημασία του χρόνου και του τρόπου με τον οποίο υποδεχτήκατε τους επισκέπτες μας ως πράξη δηλωτική της ευγένειας και της διορατικότητας για τη συνάντηση γειτονικών λαών που θα μπορούσαν να μοιραστούν κοινούς προβληματισμούς και κοινές επιδιώξεις. 

        Την αντιπροσωπία αποτελούσαν: 
 
Mons. Savino Giannotti ( vicario generale)
Mons. Domenico De Toma (vicario zonale di Trani
città, membro del capitolo

cattedrale
Rag. Marco Capurso ( membro segretario del
Comitato Feste Patronali)
Dott. Donato De Ceglie ( giornalista)

Dott. Nicola Catino ( commercialista, Presidente

ETA srl. Membro dell'Unione

Cristiana Imprenditori e Dirigenti). 

        Με την προσδοκία ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί απαρχή για περαιτέρω συναντήσεις και συνεργασίες και πάλι σας ευχαριστούμε.
 


Για το Δ.Σ. του συλλόγου

Η Πρόεδρος

Δήμητρα Πρέντζα - Συργιάννη
 
 
Δελφοί Δίστομο
 
 
 
Στείρι 18-09-2012

             Προς
Μεταλλευτική Εταιρεία
     Δελφοί Δίστομο. 
 
 
 
               
 
 
  Κύριοι, 
          Για τη γενναιόδωρη χειρονομία σας να ενισχύσετε την προσπάθειά μας στα πλαίσια της πολιτιστικής αγωγής των συντοπιτών μας, με δραστηριότητες κοινωνικού και Θρησκευτικού χαρακτήρα, με έμφαση στην γνωριμία των πιστών για το βίο και τη μαρτυρία του Αγίου Νικολάου, με έκδοση σχετικού βιβλίου και με απώτερο στόχο τον επαναπατρισμό και την ένταξη του Αγίου Νικολάου στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο παρακαλούμε δεχτείτε τις ειλικρινείς και Θερμές μας ευχαριστίες.
 
Για το Δ.Σ.
 
Η πρόεδρος  
Δήμητρα Πρέντζα - Συργιάννη
 


 
 
Στείρι 18-09-2012
 
         Σεβαστοί Πατέρες,
Αγαπητοί φίλοι παλαιοί και νέοι
 
         
 
 
 Αισθανόμαστε την ανάγκη πέραν από τις δέουσες ευχαριστίες για την πρόσφατη επίσκεψή σας στη γενέτειρα του Αγίου Νικολάου, ευχαριστίες οι οποίες ουσιώνονται από το χρόνο, την ευλάβεια και τον ενθουσιασμό της εδώ παρουσίας σας θέλουμε να σημειώσουμε τις άριστες εντυπώσεις που αφήσατε στους χώρους και στους ανθρώπους που επισκεφτήκατε, την ευγενική γενναιοδωρία να μας «χαρίσετε» έναν Άγιο που εσείς αναδείξατε και την πρόοδο που σημειώθηκε στις επαφές σας με την κορυφή της ορθόδοξης Ιεραρχίας ανταποκρινόμενη στο λιτό αίσθημα των πιστών πέρα από δογματικές αποχρώσεις να συναντηθούμε στην κοινή ανάγκη για βαθύτερη και διορατικότερη πίστη.
          Επισημαίνουμε ακόμη ότι εκτιμήθηκε ιδιαίτερα η παρουσία και οι προτάσεις των μελών της αντιπροσωπείας σας που προώθησαν θέματα συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης και των εμπορικών συναλλαγών.
          Συνοψίζοντας θεωρούμε ότι η επίσκεψή σας ήταν εμπνευσμένη σε κατάλληλο χρόνο και μεστό περιεχόμενο και ως τέτοια καταγράφεται στην από ετών κοινή μας προσπάθεια.
          Ευελπιστούντες ότι θα ακολουθήσουν και από τις δύο πλευρές ανάλογες πρωτοβουλίες εκφράζουμε την ικανοποίηση και τις θερμές μας ευχαριστίες. 
Για το Δ.Σ.
 
Η πρόεδρος 
Δήμητρα Πρέντζα - Συργιάννη

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ» Στείρι Βοιωτίας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑ συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.

Ότι στο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αστέρια πέρα από τα σύγχρονα και φιλόξενα Δωμάτια, θα βρείτε στο Εστιατόριο φαγητά της επιλογής σας, Διάφορα Σνακ, (Αλμυρά & Γλυκά, σε ζεστό ή κρύο πιάτο) και στο Καφέ Μπαρ πλούσια επιλογή σε Καφέδες και Ποτά.
Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ», σας παρέχουν άνετο Parking και Παιδική Χαρά.

Το ΣΤΕΙΡΙ:

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα, του πανέμορφου βουνού των Μουσών, ενώ έχει θαυμάσια θέα προς τον Παρνασσό.

Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη καθώς και στον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς.

Επίσης είναι πολύ κοντά στην Αράχωβα και τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, ενώ σε μικρή απόσταση στα παράλια του Κορινθιακού, συναντά κανείς θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Έτσι το ΣΤΕΙΡΙ, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μάλιστα με ένα κλίμα ξηρό και υγιεινό, από τα καλύτερα της περιοχής.

Το ΣΤΕΙΡΙ έχοντας χαμηλή βλάστηση, με πράσινο όλες της εποχές του χρόνου, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδήλατο βουνού στα παραδοσιακά μονοπάτια, καθώς και σε αναγνωρισμένες διαδρομές, (όπως το Φαράγγι της Κλεισούρας) από ορειβατικούς συλλόγους.

Ο πληθυσμός του ΣΤΕΙΡΙΟΥ είναι περίπου 1020 κάτοικοι από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό μένει σ΄ αυτό μόνιμα.

Το Λάδι και το γλυκόπιοτο Κρασί, είναι ορισμένα από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το ΣΤΕΙΡΙ.

Τα παραδοσιακά Καφενεία οι σύγχρονες Καφετερίες, τα Σουπερ Μάρκετ, τα παραδοσιακά Παντοπωλεία, ο Φούρνος (που τα ψωμιά του είναι, από τα καλύτερα της περιοχής), οι σύγχρονες Ταβέρνες, τα παραδοσιακά Μεζεδοπωλεία, προσφέροντας Ρουμελιώτικα Εδέσματα και Στειριωτικό Κρασί, (Το ΣΤΕΙΡΙ φημίζεται για τις ταβέρνες του, όπου σερβίρονται τα νοστιμότατα Ρουμελιώτικα ψητά μαζί με άλλα ντόπια, αγνά προϊόντα,) θα κάνουν την διαμονή σας στο ΣΤΕΙΡΙ ευχάριστη.

Επίσης στα Οινοποιεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Κρασιών και Τσίπουρο παραγωγής μας από τα Στειριωτικά Αμπέλια.

Μέλι θυμαρίσιο εξαιρετικής ποιότητας, ντόπιας παραγωγής από τους μελισσοκόμους του Στειρίου.

Καθώς και στο παραδοσιακό εργαστήρι Ζυμαρικών θα βρείτε (Χυλοπίτες & Τραχανά από ντόπια αγνά προϊόντα).Αξίζει να επισκεφτείτε το ΣΤΕΙΡΙ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να θαυμάσετε την άγρια φυσική του ομορφιά.

Όσιος Λουκάς: Trani: Στείρι:

. . . . . . . . .