Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

Επόμενος “εθνικός στόχος” του ΠΑΣΟΚ η χρεοκοπία της χώρας!

Οι πληροφορίες που έρχονται κατατείνουν στο ίδιο γεγονός. Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι έχει αποδεχθεί και συμφωνήσει σε κάποιας μορφής συντεταγμένη χρεοκοπία της χώρας μας, εντός του ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες ομολογιούχοι, το οποίο μπορεί ενδεχομένως να ξεπεράσει ακόμα και το 50%! Διευκρινίζεται ότι τα διακρατικά δάνεια, όπως και εκείνα του ΔΝΤ, παραμένουν άθικτα! Δηλαδή, τα 110 δις ευρώ του Μνημονίου θα τα αποπληρώσουμε μέχρι τέλους.Από πού οδηγούμεθα στο συμπέρασμα αυτό:

Πρώτον, χθές ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας ανακοίνωσε την επιστροφή της χώρας του στις αγορές το 2012. Αλλά και για την Πορτογαλία γίνεται μια εργώδης προσπάθεια να πειστούν οι αγορές ότι όλα εξελίσσονται ομαλά, το «πρόγραμμα αποδίδει» και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Ενδεχομένως, να «βγάλουν» και την Πορτογαλία στις αγορές ενωρίτερα του αναμενομένου. Με τον τρόπο αυτό, ΔΝΤ, Ε.Ε και ΕΚΤ, σώζουν τα προσχήματα. Η αποτυχία στην Ελλάδα, οφείλεται στους …Έλληνες και την Κυβέρνησή τους!


Δεύτερον, η Γερμανίδα Καγκελάριος, άνοιξε θέμα αναθεώρησης όχι μόνο της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου , αλλά ακόμα και των συνθηκών που ρυθμίζουν το ευρώ, με απώτερο σκοπό να παρασχεθεί η δυνατότητα «αποβολής» των ατάκτων χωρών. Παράλληλα, υπήρξε και μια συντονισμένη ομοβροντία δηλώσεων αρμοδίων και αναρμοδίων παραγόντων, αλλά και κατευθυνομένων δημοσιευμάτων στον τύπο, που κατέληγαν στην ίδια διαπίστωση: το κούρεμα του 21% δεν επαρκεί, χρειάζεται μεγαλύτερο επειδή άλλαξαν τα θεμελιώδη επί των οποίων στηρίχθηκε η συμφωνία του Ιουλίου.


Τρίτον, η συζήτηση για την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών που άνοιξε με πρωτοβουλία των δυο ισχυρών κυριών, της κας Λαγκάρντ και της κας Μέρκελ.


Τέταρτον, η ίδια η ελληνική κυβέρνηση, δια του επί των Οικονομικών Αντιπροέδρου, ομολόγησε και παραδέχθηκε ότι το σενάριο για μεγαλύτερο «κούρεμα» είναι στο …τραπέζι. Όταν το λέει αυτό ο καθ’ ύλην αρμόδιος, είναι πλέον τετελεσμένο γεγονός.


Πέμπτον, η συστηματική κωλυσιεργία της Τρόϊκα. «Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι οι εμπειρογνώμονες της τρόικας συστηματικά κωλυσιεργούν και καθυστερούν να «κλείσουν» τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας. Τις τελευταίες ημέρες θέτουν συνεχώς και νέα θέματα όπως το θέμα της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αλλά και η απαίτηση για σχηματισμό αποθεματικού ύψους 2 δισ. ευρώ (!) για το 2012 φέρνοντας σε απόγνωση την κυβέρνηση. Οι πιo υποψιασμένοι υποθέτουν ότι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο εν όψει άλλων κρίσιμων αποφάσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Κατ’ ουσίαν υπερβαίνουν τον ρόλο τους και από σύμβουλοι μετατρέπονται σε «δολιοφθορείς» της ελληνικής προσπάθειας.» Είναι από το κύριο άρθρο του σημερινού ΒΗΜΑΤΟΣ! Τυχαίο;


Εκτον, χθές Παρασκευή στο Χρηματιστήριο Αθηνών έγιναν κάποιες περίεργες τοποθετήσεις με καταληκτική ημερομηνία την 21η πρώτη Οκτωβρίου.


Τίθενται, ορισμένα σημαντικά ερωτήματα:


Πρώτον, θα είναι αρκετό ένα τέτοιο κούρεμα; Oυδείς μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα στο ερώτημα αυτό και ούτε αποτελούν οδηγό ανάλογα ιστορικά παραδείγματα που κατά καιρούς κάποιοι επικαλούνται. Οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές. Αρα, θα πορευτούμε σε «terra incognita». Εκείνο πάντως που θεωρείται μάλλον δεδομένο είναι ότι ακόμα και μ’ ένα κούρεμα της τάξεως του 50% το ελληνικό χρέος θα παραμείνει, έστω και οριακά, πάνω από το 100% του ΑΕΠ. Και αν παραταθεί η ύφεση της ελληνικής οικονομίας και συνεχίσουμε να παράγουμε πρωτογενή ελλείμματα, σύντομα θα βρεθούμε εκεί που ήμασταν!


Δεύτερον, τα μεγαλύτερα «θύματα» αυτού του «κουρέματος», θα είναι οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά μας ταμεία, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν επενδεδυμένα τα αποθέματά τους, είτε σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, είτε σε μετοχές ελληνικών τραπεζών. Οι άλλοι μεγάλοι κάτοχοι ομολόγων, κυρίως οι Γερμανικές τράπεζες, έχουν καταφέρει να «ξεφορτωθούν» μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων που είχαν υπό την κατοχή τους. Ενδεχομένως και για το λόγο αυτό να καθυστέρησε και η διαδικασία!


Τρίτον, θα ξεπεράσει η Ευρώπη την κρίση χρέους που την ταλανίζει το τελευταίο διάστημα; Κατά τη γνώμη μου, ακόμα και ένα κούρεμα αυτής της τάξεως, ίσως αποδειχθεί «too little and too late»!


Στα καθ΄ ημάς τώρα:


Να θεωρείται βέβαιο ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει και αυτό το γεγονός ως…..επιτυχία! Θα κορδακίζονται ότι μείωσαν το δημόσιο χρέος! Ότι μας έσωσαν!!!


Όπως ακριβώς έλεγαν ότι μας έσωσαν με το Μνημόνιο.


Μας ξανά έσωσαν με το Μεσοπρόθεσμο.


Και μας γλύτωσαν οριστικά από την πτώχευση με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου!


Λόγια του αέρα! Γυαλιστερές χάντρες για τους ιθαγενείς! Όπως, εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, ο κ. Παπανδρέου αφού σε μια διετία διέσυρε διεθνώς τη χώρα, την κατέστρεψε οικονομικά και οδήγησε τους Έλληνες σε απόγνωση, τώρα προετοιμάζει και την τελευταία πράξη του δράματος.


Και η τραγική ειρωνεία είναι ότι αυτό μπορεί, επισήμως, να το πληροφορηθούμε στις 18 του Οκτώβρη!


Μια 18 του Οκτώβρη, πριν τριάντα χρόνια, είχε έρθει στην Ελλάδα ο Σοσιαλισμός….


«…έβγαλε βρώμα η Ιστορία ότι ξοφλήσαμε…»


του Κώστα Ροδινού

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ» Στείρι Βοιωτίας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑ συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.

Ότι στο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αστέρια πέρα από τα σύγχρονα και φιλόξενα Δωμάτια, θα βρείτε στο Εστιατόριο φαγητά της επιλογής σας, Διάφορα Σνακ, (Αλμυρά & Γλυκά, σε ζεστό ή κρύο πιάτο) και στο Καφέ Μπαρ πλούσια επιλογή σε Καφέδες και Ποτά.
Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ», σας παρέχουν άνετο Parking και Παιδική Χαρά.

Το ΣΤΕΙΡΙ:

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα, του πανέμορφου βουνού των Μουσών, ενώ έχει θαυμάσια θέα προς τον Παρνασσό.

Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη καθώς και στον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς.

Επίσης είναι πολύ κοντά στην Αράχωβα και τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, ενώ σε μικρή απόσταση στα παράλια του Κορινθιακού, συναντά κανείς θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Έτσι το ΣΤΕΙΡΙ, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μάλιστα με ένα κλίμα ξηρό και υγιεινό, από τα καλύτερα της περιοχής.

Το ΣΤΕΙΡΙ έχοντας χαμηλή βλάστηση, με πράσινο όλες της εποχές του χρόνου, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδήλατο βουνού στα παραδοσιακά μονοπάτια, καθώς και σε αναγνωρισμένες διαδρομές, (όπως το Φαράγγι της Κλεισούρας) από ορειβατικούς συλλόγους.

Ο πληθυσμός του ΣΤΕΙΡΙΟΥ είναι περίπου 1020 κάτοικοι από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό μένει σ΄ αυτό μόνιμα.

Το Λάδι και το γλυκόπιοτο Κρασί, είναι ορισμένα από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το ΣΤΕΙΡΙ.

Τα παραδοσιακά Καφενεία οι σύγχρονες Καφετερίες, τα Σουπερ Μάρκετ, τα παραδοσιακά Παντοπωλεία, ο Φούρνος (που τα ψωμιά του είναι, από τα καλύτερα της περιοχής), οι σύγχρονες Ταβέρνες, τα παραδοσιακά Μεζεδοπωλεία, προσφέροντας Ρουμελιώτικα Εδέσματα και Στειριωτικό Κρασί, (Το ΣΤΕΙΡΙ φημίζεται για τις ταβέρνες του, όπου σερβίρονται τα νοστιμότατα Ρουμελιώτικα ψητά μαζί με άλλα ντόπια, αγνά προϊόντα,) θα κάνουν την διαμονή σας στο ΣΤΕΙΡΙ ευχάριστη.

Επίσης στα Οινοποιεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Κρασιών και Τσίπουρο παραγωγής μας από τα Στειριωτικά Αμπέλια.

Μέλι θυμαρίσιο εξαιρετικής ποιότητας, ντόπιας παραγωγής από τους μελισσοκόμους του Στειρίου.

Καθώς και στο παραδοσιακό εργαστήρι Ζυμαρικών θα βρείτε (Χυλοπίτες & Τραχανά από ντόπια αγνά προϊόντα).Αξίζει να επισκεφτείτε το ΣΤΕΙΡΙ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να θαυμάσετε την άγρια φυσική του ομορφιά.

Όσιος Λουκάς: Trani: Στείρι:

. . . . . . . . .