Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Όχι στην κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου αποφάσισαν οι κάτοικοι του Στειρίου.

 
Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Στειρίου έγινε συγκέντρωση- λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Δήμου Δ.Α.Α. ύστερα από πρόσκληση της Τοπικής Ενότητας και των Φορέων του Στειρίου με θέμα :


Την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Στειρίου και στη συγχώνευσή με το Δημοτικό Σχολείο του Διστόμου.

Μετά τη εισήγηση του Προέδρου του Στειρίου κ. Γεωργίου Χήνα, την ενημέρωση των μέχρι τώρα ενεργειών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου –Αράχωβας-Αντίκυρας εκ μέρους του Δημάρχου κ. Ιωάννη Πατσαντάρα και των θέσεων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι μίλησαν για την αναγκαιότητα ύπαρξης του Δημοτικού Σχολείου, ακολούθησε συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων πάνω στο φλέγον θέμα και αποφάσισαν τα εξής:1) Διαφωνούμε με το κλείσιμο του ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ του Στειρίου.

2) Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας και δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο του 4/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Στειρίου.

3) Απαιτούμε 6/θεσιο Σχολείο λόγω της δυναμικής του Στειρίου.

4) Διεκδικούμε ποιοτική αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Στειρίου, με ανάλογη μετακίνηση δασκάλων και όχι ανηλίκων μικρών μαθητών. 

5) Προστατεύουμε τον τόπο μας γιατί πιστεύουμε ότι το κλείσιμο του ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ θα σπάσει τον κοινωνικό ιστό του Στειρίου. 
 
6) Πιστεύουμε ότι το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Στειρίου δεν έχει καμιά οικονομική ή πολιτική βάση και είναι αμιγώς αντιπαιδαγωγική.

Συστάθηκε επιτροπή από όλους τους φορείς και εξουσιοδοτήθηκε για άμεση παρέμβαση και ενημέρωση:

• Στον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας

• Στον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης

• Στον Περιφερειάρχη και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

• Στους Βουλευτές Βοιωτίας

• Στην Υπουργό Παιδείας και δια βίου μάθησης

• Στον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ» Στείρι Βοιωτίας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑ συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.

Ότι στο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αστέρια πέρα από τα σύγχρονα και φιλόξενα Δωμάτια, θα βρείτε στο Εστιατόριο φαγητά της επιλογής σας, Διάφορα Σνακ, (Αλμυρά & Γλυκά, σε ζεστό ή κρύο πιάτο) και στο Καφέ Μπαρ πλούσια επιλογή σε Καφέδες και Ποτά.
Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ», σας παρέχουν άνετο Parking και Παιδική Χαρά.

Το ΣΤΕΙΡΙ:

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα, του πανέμορφου βουνού των Μουσών, ενώ έχει θαυμάσια θέα προς τον Παρνασσό.

Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη καθώς και στον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς.

Επίσης είναι πολύ κοντά στην Αράχωβα και τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, ενώ σε μικρή απόσταση στα παράλια του Κορινθιακού, συναντά κανείς θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Έτσι το ΣΤΕΙΡΙ, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μάλιστα με ένα κλίμα ξηρό και υγιεινό, από τα καλύτερα της περιοχής.

Το ΣΤΕΙΡΙ έχοντας χαμηλή βλάστηση, με πράσινο όλες της εποχές του χρόνου, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδήλατο βουνού στα παραδοσιακά μονοπάτια, καθώς και σε αναγνωρισμένες διαδρομές, (όπως το Φαράγγι της Κλεισούρας) από ορειβατικούς συλλόγους.

Ο πληθυσμός του ΣΤΕΙΡΙΟΥ είναι περίπου 1020 κάτοικοι από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό μένει σ΄ αυτό μόνιμα.

Το Λάδι και το γλυκόπιοτο Κρασί, είναι ορισμένα από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το ΣΤΕΙΡΙ.

Τα παραδοσιακά Καφενεία οι σύγχρονες Καφετερίες, τα Σουπερ Μάρκετ, τα παραδοσιακά Παντοπωλεία, ο Φούρνος (που τα ψωμιά του είναι, από τα καλύτερα της περιοχής), οι σύγχρονες Ταβέρνες, τα παραδοσιακά Μεζεδοπωλεία, προσφέροντας Ρουμελιώτικα Εδέσματα και Στειριωτικό Κρασί, (Το ΣΤΕΙΡΙ φημίζεται για τις ταβέρνες του, όπου σερβίρονται τα νοστιμότατα Ρουμελιώτικα ψητά μαζί με άλλα ντόπια, αγνά προϊόντα,) θα κάνουν την διαμονή σας στο ΣΤΕΙΡΙ ευχάριστη.

Επίσης στα Οινοποιεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Κρασιών και Τσίπουρο παραγωγής μας από τα Στειριωτικά Αμπέλια.

Μέλι θυμαρίσιο εξαιρετικής ποιότητας, ντόπιας παραγωγής από τους μελισσοκόμους του Στειρίου.

Καθώς και στο παραδοσιακό εργαστήρι Ζυμαρικών θα βρείτε (Χυλοπίτες & Τραχανά από ντόπια αγνά προϊόντα).Αξίζει να επισκεφτείτε το ΣΤΕΙΡΙ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να θαυμάσετε την άγρια φυσική του ομορφιά.

Όσιος Λουκάς: Trani: Στείρι:

. . . . . . . . .