Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή του Λουκά Παπαγεωργίου Προέδρου Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Διστόμου Απάντηση σε σχόλιο

Ανοικτή Επιστολή του Λουκά Παπαγεωργίου Προέδρου Δημοτικού συμβουλίου
Δήμου Διστόμου Απάντηση σε σχόλιο


Αισθάνομαι την υποχρέωση να απαντήσω σε ανώνυμο σχόλιο, που αναρτήθηκε στα Μπλοκ Δίστομο και Στείριδα, με θέμα την Πρόσκληση μου, για Δημοτικό Συμβούλιο, ως προς την Νομιμότητα λόγο εκλογών.


«Αλλά θα αναφερθώ στα έκτροπα, που πλήγωσαν την γιορτή της Δημοκρατίας λίγες ημέρες προ των εκλογών, που μόνο Υπερήφανους δε μας κάνουν.

Τα Ντροπιαστικά έκτροπα που σηματοδοτούν και γράφουν μαύρες για την εποχή μας σελίδες στης τοπικές εκλογές του Δήμου μας. Τα φυλλάδια τις ντροπής και τις ξεφτίλας, τα γραψίματα στους τοίχους, που Δυστυχώς για αυτούς που τα έγραψαν μας γύρισαν στην εποχή της κουκούλας και της ανωνυμίας, αισθάνομαι μόνο ντροπή.

Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πιστεύοντας ότι εκφράζω και την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Διστόμου, αλλά και ως απλός Δημότης καταδικάζω τέτοιου είδους ενέργειες, που ισοπεδώνουν οικογένειες και ανθρώπινες αξίες. Επίσης θα παρακαλούσα τους διαχειριστές των Μπλοκ, να μην δημοσιεύουν Υβριστικά ανώνυμα σχόλια μέχρι στης εκλογές, ώστε να συμβάλουν στην απομόνωση αυτών των κακόβουλων που κρύβονται στην ανωνυμία. Και να διαφυλάξουμε το Δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη στο εκλέγειν και εκλέγεσθε.»


Η απάντηση μου στο Ανώνυμο Σχόλιο, για την Νομιμότητα της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ για Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την διενέργεια των εκλογών.

1. Γνωρίζω το άρθρο 93 του Ν. 3463/2006 και ιδιαίτερα την παραγράφω 6 του «Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» που αναφέρεται στην περίοδο διενέργειας των εκλογών. Ο Νομοθέτης στην παράγραφο αυτή χωρίς να ορίζει τα θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις ζητά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εκτιμήσει την σοβαρότητα του επείγοντος για κάθε θέμα, αν θα πρέπει να τεθεί για συζήτηση στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου και να συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο είναι και το κατεξοχήν αρμόδιο όργανο του Δήμου να αποφασίσει για το κάθε θέμα και να πάρει της αποφάσεις, πάντα μέσα στα πλαίσια του ως άνω Νόμου, ή την αναβολή του θέματος, για να συζητηθεί και να παρθεί απόφαση από την νέα Δημοτική Αρχή.

2. Καμία απόφαση δεν θέλουμε να είναι δεσμευτική για την επόμενη Δημοτική Αρχή.

3. Όμως ο Δήμος έχει Συνέχεια, που μόνο με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορεί να δοθεί, όπως προβλέπει και ο Νόμος, του όποιου της διάταξης επικαλούμαι, στην πρόσκληση προς τους Δημοτικούς Συμβούλους.


4. Απευθυνόμενος προς τους κυρίους ή της κυρίες που με κάλυψη την ανωνυμία ή κάποιο ψευδώνυμο απευθύνουν ερωτήματα προς επώνυμους και απαιτούν απαντήσεις, προσωπικά τους προκαλώ γράψτε το Όνομα σας στο Σχόλιο και δεσμεύομαι να απαντήσω σε όποιο θέμα είναι της ευθύνης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.


5. Το άρθρο 95 του «Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» παρέχει την δυνατότητα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να δημοσιεύει της Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με όποιο πρόσφορο μέσο και της αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο Σαϊτ του Δήμου χωρίς να των δεσμεύει, τον τελευταίο χρόνο έκανα πράξη την δυνατότητα που μου παρέχει ο Νόμος, διότι πίστευα ότι οι δημοσίευσης των συνεδριάσεων στο Σαϊτ του Δήμου και σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, είναι ενημέρωση και Εμέσα πρόσκληση προς όλους τους Δημότες για της Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν.


ΥΓ: Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω και Δημόσια, τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Πανουργία, τους Συναδέλφους μου Δημοτικούς Συμβούλους, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, που με την ψήφο τους με τίμησαν με το Αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο του τοπικού Συμβούλιου του Δ. Δ. Στείρου κ. Ρόδη Σεραφείμ, τους τοπικούς Συμβούλους του Δ. Δ. Στείρου, και τους υπαλλήλους του Δήμου για την άριστοι συνεργασία που είχαμε.


Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μου που με στήριξαν και με την προσωπική τους ψήφο.


Σας ευχαριστώ όλους.


           Με τιμή


 Λουκάς Παπαγεωργίου

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ» Στείρι Βοιωτίας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑ συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.

Ότι στο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αστέρια πέρα από τα σύγχρονα και φιλόξενα Δωμάτια, θα βρείτε στο Εστιατόριο φαγητά της επιλογής σας, Διάφορα Σνακ, (Αλμυρά & Γλυκά, σε ζεστό ή κρύο πιάτο) και στο Καφέ Μπαρ πλούσια επιλογή σε Καφέδες και Ποτά.
Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ», σας παρέχουν άνετο Parking και Παιδική Χαρά.

Το ΣΤΕΙΡΙ:

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα, του πανέμορφου βουνού των Μουσών, ενώ έχει θαυμάσια θέα προς τον Παρνασσό.

Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη καθώς και στον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς.

Επίσης είναι πολύ κοντά στην Αράχωβα και τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, ενώ σε μικρή απόσταση στα παράλια του Κορινθιακού, συναντά κανείς θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Έτσι το ΣΤΕΙΡΙ, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μάλιστα με ένα κλίμα ξηρό και υγιεινό, από τα καλύτερα της περιοχής.

Το ΣΤΕΙΡΙ έχοντας χαμηλή βλάστηση, με πράσινο όλες της εποχές του χρόνου, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδήλατο βουνού στα παραδοσιακά μονοπάτια, καθώς και σε αναγνωρισμένες διαδρομές, (όπως το Φαράγγι της Κλεισούρας) από ορειβατικούς συλλόγους.

Ο πληθυσμός του ΣΤΕΙΡΙΟΥ είναι περίπου 1020 κάτοικοι από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό μένει σ΄ αυτό μόνιμα.

Το Λάδι και το γλυκόπιοτο Κρασί, είναι ορισμένα από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το ΣΤΕΙΡΙ.

Τα παραδοσιακά Καφενεία οι σύγχρονες Καφετερίες, τα Σουπερ Μάρκετ, τα παραδοσιακά Παντοπωλεία, ο Φούρνος (που τα ψωμιά του είναι, από τα καλύτερα της περιοχής), οι σύγχρονες Ταβέρνες, τα παραδοσιακά Μεζεδοπωλεία, προσφέροντας Ρουμελιώτικα Εδέσματα και Στειριωτικό Κρασί, (Το ΣΤΕΙΡΙ φημίζεται για τις ταβέρνες του, όπου σερβίρονται τα νοστιμότατα Ρουμελιώτικα ψητά μαζί με άλλα ντόπια, αγνά προϊόντα,) θα κάνουν την διαμονή σας στο ΣΤΕΙΡΙ ευχάριστη.

Επίσης στα Οινοποιεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Κρασιών και Τσίπουρο παραγωγής μας από τα Στειριωτικά Αμπέλια.

Μέλι θυμαρίσιο εξαιρετικής ποιότητας, ντόπιας παραγωγής από τους μελισσοκόμους του Στειρίου.

Καθώς και στο παραδοσιακό εργαστήρι Ζυμαρικών θα βρείτε (Χυλοπίτες & Τραχανά από ντόπια αγνά προϊόντα).Αξίζει να επισκεφτείτε το ΣΤΕΙΡΙ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να θαυμάσετε την άγρια φυσική του ομορφιά.

Όσιος Λουκάς: Trani: Στείρι:

. . . . . . . . .