Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο που όλοι... αγαπήσαμε, αλλά δεν θα μας λείψει…. «Οι Ημέρες και τα Έργα του.»

Το τέλος ενός Παπανδρέου.


O ιστορικός του μέλλοντος που θα ασχοληθεί με την «περιπέτεια» της Ελλάδας στην οικονομική κρίση, θα αφιερώσει αναμφισβήτητα πολλές σελίδες στις «Ημέρες και τα Έργα» του Γιώργου Παπανδρέου στον πρωθυπουργικό θώκο της χώρας. Τα δύο χρόνια που ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν στο τιμόνι της χώρας χαρακτηρίζονται από αξέχαστες και πολυσχολιασμένες δηλώσεις, ατελείωτα υπουργικά συμβούλια και ολονύκτιες Συνόδους Κορυφής, highlights πάνω σε ποδήλατα, κανό και long weekend ταξιδάκια. Όλα τα παραπάνω συνδυασμένα με μεγάλη δόση ακυβερνησίας.

Ο κ. Παπανδρέου μέσα σε δύο σχεδόν χρόνια, μας ανακοίνωσε πως «λεφτά υπάρχουν», μας έβαλε και με τη βούλα στο Μνημόνιο, μας καθησύχασε πως «βάζει το όπλο στο τραπεζί κατά των κερδοσκόπων», μας «συγκίνησε» με την υπόσχεσή του «ένας εργαζόμενος σε κάθε σπίτι», μας ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα για αλλαγή και έφυγε «ικανοποιημένος» αλλά όχι «δοξασμένος» από το έργο της κυβέρνησής του στις 11 Νοεμβρίου του 2011.

12 Ιουλίου 2009

Αξέχαστη θα μείνει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η βόλτα με το αγαπημένο του κανό τον Ιούλιο του 2009. Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στον Μαραθώνα με έναν φρουρό του για να κάνει κωπηλασία-κανό, όπως συνήθισε. Τα ίχνη του όμως χάθηκαν και χρειάστηκε η έγκαιρη επέμβαση του Λιμενικού για να τον εντοπίσει τελικά μεταξύ Ραφήνας και Εύβοιας. Αν και αθλητικός τύπος, η γυμναστική αποδεικνύεται τελικά μεγάλος «πονοκέφαλος» για τον κ. Παπανδρέου. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε το ατύχημα που είχε με το ποδήλατο του στη περιοχή της Σταμάτας, τον Απρίλιο του 2008 όταν ακόμα ήταν στην αντιπολίτευση. Τότε μάλιστα είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο ΚΑΤ όπου και υποβλήθηκε σε μικροχειρουργική επέμβαση αφού από την πτώση είχε προκληθεί κάταγμα στο σπόνδυλο.

12 Σεπτεμβρίου 2009

Ήταν Σεπτέμβριο του 2009, όταν στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ως προεκλογικό σύνθημα το ελπιδοφόρο «λεφτά υπάρχουν». Ένα μότο που έμελε να ακουστεί περισσότερο από κάθε άλλο, να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, να χρησιμοποιηθεί ως ισχυρό όπλο στα χέρια των εχθρών του Γιώργου Παπανδρέου και να γίνει μέχρι και σλόγκαν στα social media. Τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε τις Εκλογές, μετέτρεψε το «λεφτά υπάρχουν» σε «περικοπές υπάρχουν», «άνεργοι υπάρχουν», «άστεγοι υπάρχουν» και κάπως έτσι άρχισαν όλα...

4 Οκτωβρίου 2009

Με συντριπτική πλειοψηφία και ποσοστό 43,92% το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές έναντι την ΝΔ που συγκεντρώνει 33,47%. Ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίζεται ως 11ος πρωθυπουργός της χώρας και εγκαθίσταται στο Μέγαρο Μαξίμου και ένα χαρτοφυλάκιο γεμάτο όνειρα και... υποσχέσεις.

8 Οκτωβρίου 2009

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από τη στιγμή που έχει ορκιστεί νέος πρωθυπουργός και ήδη πνέει «αέρας» Σοσιαλισμού στο Μαξίμου. Σε μία πρώτη- και τελευταία ίσως- προσπάθεια να εφαρμόσει τη λογική της διαφάνειας και της αξιοπιστίας, η κυβέρνηση απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης και των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών. O πρωθυπουργός της χώρας δεσμεύεται για την πλήρη αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κράτους έτσι ώστε να γίνει πραγματικά αρωγός του πολίτη και υπηρέτης των συμφερόντων του. Το ιστορικό πλέον open gov προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στην στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, αλλά δεν καταπολεμάει τονκομματισμό. Δύο χρόνια μετά ο πολίτης έχει γίνει τελικά ο «υπηρέτης» ενός κράτους που ουσιαστικά δεν υφίσταται.

1 Ιανουαρίου 2010

Μπορεί στα πρωθυπουργικά του καθήκοντα ο τέως πρωθυπουργός να μην απέδειξε, όπως θα ήθελε, το κληρονομικό χάρισμα από τον πατέρα του, στο ζεϊμπέκικο όμως το DNA πέρασε αυτούσιο από τη μία γενιά στην άλλη. Στο μεζεδοπωλείο «Παυσίλυπον» της Νέας Κηφισιάς πέρασε την Πρωτοχρονιά του 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου, παρέα με τη σύζυγό του Άντα. Ο τότε πρωθυπουργός έμεινε στο μεζεδοπωλείο ως τις 3.50 το πρωί και μάλιστα χόρεψε το ζεϊμπέκικο «Συννεφιασμένη Κυριακή» με πολλούς από τους παρευρισκόμενους να του χτυπούν παλαμάκια. Σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο 10.000.000 Έλληνες πολίτες ήταν έτοιμοι να χορέψουν το χορό του «Ζαλόγγου».

20 Μαρτίου 2010

Όταν το Μάρτιο του 2010 ο πρωθυπουργός είχε αρχίσει να βλέπει πως τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία έρχονται, με μία βαρύγδουπη δήλωση από το βήμα της 8ης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, μας είχε αφήσει άφωνους. «Το όπλο πάνω στο τραπέζι, ώστε να μας αφήσουν ήσυχους οι κερδοσκόποι», είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός, προαναγγέλοντας και τυπικά τον οικονομικό πόλεμο που θα δεχόταν στη συνέχεια η χώρα. Η κυβέρνηση έβγαλε όντως το περίστροφο αλλά με την κάνηγυρισμένη στις πλάτες των πολιτών που πλήρωσαν τον λογαριασμό, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Παπανδρέου, από την ίδια ομιλία, για το αντίθετο.

23 Απριλίου 2010

Από το ακριτικό Καστελλόριζο επέλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου να ανακοινώσει την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό διάσωσης Ε.Ε. και ΔΝΤ, παρομοιάζοντας την πορεία που θα ακολουθήσουμε με μία «νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό». Δύο χρόνια σχεδόνμετά και όλοι γνωρίζουμε πλέον πως η Ελλάδα βρισκόταν ουσιαστικά στο κατώφλι του ΔΝΤ πολύ νωρίτερα από την επίσημη ανακοίνωση που με περίσσια συγκίνηση και πόνο ψυχής είχε κάνει τότε ο πρωθυπουργός. Το ερώτημα παραμένει βέβαια αν και η δική μας «Οδύσσεια» θα φτάσει ποτέ στην... Ιθάκη της ζωντανή.

8 Μαΐου 2010

Η πρώτη δανειακή σύμβαση μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι γεγονός. Με ένα δάνειο- μαμούθ ύψους 110 δισ. ευρώ η χώρα ελπίζει πως θα καταφέρει να καλύψει τις ταμειακές της ανάγκες και το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας θα απομακρυνθεί οριστικά. Η ιστορία θα επαναληφθεί ωστόσο δύο χρόνια αργότερα με μία νέα δανειακή σύμβαση, αφού η πρώτη αποδείχθηκε αναποτελεσματική, την ώρα που τα σενάρια για ελληνική χρεοκοπία αυξάνονται διαρκώς και για πολλούς θεωρείται το επικρατέστερο.

Καλοκαίρι 2010

Έπειτα από έναν δύσκολο χειμώνα με πολλές υποχρεώσεις, ο πρωθυπουργός αποφασίζει να χαλαρώσει λιγάκι και να ξεφύγει από την σκληρή καθημερινότητα του Μνημονίου και της λιτότητας. Κρήτη, Ρόδος, Σέριφος, Πάρος και Ικαρία είναι μόνο μερικά από τα νησιά που είχε επισκεφθεί το καλοκαίρι του 2010 ο κ. Παπανδρέου, προσπαθώντας να ξεφύγει από τους ενοχλητικούς Μέρκελ, Σαρκοζί και Στρος Καν. Τελικά το μόνο που κατάφερε είναι να βρεθεί στο στόχαστρο των μέσων ενημέρωσης και των πολιτών που ήδη βίωναν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τελικά τον έστειλαν- με τον τρόπο τους- για μόνιμες διακοπές.

31 Οκτωβρίου 2010

Ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει τότε η συμμετοχή του κ. Παπανδρέου στη διαδρομή των δέκα χιλιομέτρων του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο πρωθυπουργός με μαύρο σορτσάκι, πορτοκαλί αθλητικά παπούτσια, γυαλιά ηλίου και παρέα τα πολιτικάτου «τέκνα»- και υπουργούς την περίοδο εκείνη- Τίνα Μπιρμπίλη και Δημήτρη Δρούτσα έτρεξε στο Μαραθώνιο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να περάσει το μήνυμα πως η Ελλάδα που τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία ζούσε τον δικό της μαραθώνιο θα τερματίσει γρήγορα και με επιτυχία. Στη πορεία βέβαια ο καλογυμνασμένος πρωθυπουργός μας επέλεξε να γυμνάζεται κεκλεισμένων των θυρών ενώ ο Μαραθώνιος για τη χώρα και τους πολίτες συνεχίζεται επ' αόριστον.

Ιούνιος 2011

Ο Γιώργος Παπανδρέου, λάτρης των ταξιδιών και των γκουρμέ εστιατορίων, φωτογραφίζεται σε ένα από τα πλέον φημισμένα σούσι μπαρ της βρετανικής πρωτεύουσας. Στην παρέα του στο εστιατόριο «Ζούμα», εκτός από τη σύζυγό του Άντα βρισκόταν και οοικογενειακός τους φίλος και γνωστός από την περιβόητη υπόθεση του καλαμποκιού παλιά και των CDS πρόσφατα, Θοδωρής( ή Τεό ή Ντόρης) Μαριέλλος. Στο παρασκήνιο εκείνης της επίσκεψης ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε αρκετές επαφές που ωστόσο δενεντάσσονταν στο επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής του.

10 Σεπτεμβρίου 2011

Μετά την αποτυχία του συνθήματος «λεφτά υπάρχουν», ο πρωθυπουργός επιχείρησε κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης να θέσει ακόμα έναν φιλόδοξο στόχο για τους Έλληνες πολίτες, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά και φυσικά αμέτρητα αρνητικά σχόλια. Υιοθετώντας πολιτικές πτωχοκομείου, ο τέως πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι «βασικός του στόχος σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα». Η κυνική του ομολογία όχι μόνο για την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και για τις δύσκολες ημέρες που θα έρχονταν, σόκαρε το ακροατήριο και έγινε αντικείμενο σχολιασμού μέχρι και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

31 Οκτωβρίου 2011

Η αρχή του τέλους για τον Γιώργο Παπανδρέου έφτασε και τυπικά. Η λέξη «δημοψήφισμα» που με τόση ευκολία ξεστόμισε ο κ. Παπανδρέου ώστε να βρεθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο θεωρήθηκε- και όχι άδικα- εκβιαστικό δίλημμα και άφησε με το στόμα ανοικτό τους ευρωπαίους ηγέτες, τα πολιτικά κόμμα, τους πολίτες ακόμα και στενούς του συνεργάτες. Για πολλές ημέρες η πρόταση του κ. Παπανδρέου να καταφύγουμε σε δημοψήφισμα ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας μονοπώλησε τις συζητήσεις με όχι και τόσο κολακευτικούς σχολιασμούς και έμελε να ήταν αυτό που θα σηματοδοτούσε το τέλος όχι μόνο της πρωθυπουργικής του καριέρας αλλά και της προεδρίας του στο ΠΑΣΟΚ.

2 Νοεμβρίου 2011

Ο χρόνος για τον Γιώργο Παπανδρέου τελειώνει και ταξίδι του στις Κάννες- το τελευταίο ως πρωθυπουργός της χώρας στο εξωτερικό- στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του G20 θα του μείνει μάλλον αξέχαστο. Οι ευρωπαίοι εταίροι συγκαλούν έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα και ζητούν εξηγήσεις από τον έλληνα πρωθυπουργό για την πρόταση του για δημοψήφισμα λίγες ημέρες νωρίτερα. Ο ίδιος θα βρεθεί στο στόχαστρο και θα κατηγορηθεί από τους δανειστές πως σπρώχνει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής . Ο ίδιος βέβαια εξακολουθεί να διαμηνύει, με δηλώσεις του από τις Κάννες, τη πρόθεσή του για δημοψήφισμα . Ωστόσο, οι προσπάθειες του γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί και της γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ- που εξαρχής βρίσκονται στα κάγκελα με τις ιδέες του κ. Παπανδρέου- να τον μεταπείσουν φαίνεται πως πιάνουν τελικά τόπο και το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος εγκαταλείπεται οριστικά.

9 Νοεμβρίου 2011

Δύο μόλις χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 9 Νοεμβρίου του 2011 γράφεται και τυπικά το τέλος της πρωθυπουργικής πορείας του Γιώργου Παπανδρέου. Με ένα αδιάφορο συγκινητικό διάγγελμα, όπως μας είχε συνηθίσει, οκ. Παπανδρέου ανακοινώνει την αποχώρησή του από την κυβέρνηση και την δρομολόγηση των διαδικασιών ώστε να σχηματιστεί νέα μεταβατική κυβέρνηση. Ο ίδιος στο τέλος της δήλωσής του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει από τα βάθη της καρδιά τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Κρίμα που σε εμάς δεν άφησε περιθώριο για ευχαριστίες.
Ο θυμόσοφος λαός μας έχει υιοθετήσει την άποψη ότι η Ιστορία είναι εκείνη που τελικά κρίνει τους πολιτικούς και το έργο τους. Στην περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου, ωστόσο, η πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη κρίνει και καταδικάζει εν τέλει στη συνείδηση της τον κ. Παπανδρέου, εντάσσοντας τον στη λίστα με τους πλέον αποτυχημένους πρωθυπουργούς που γνώρισε η χώρα.


Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ» Στείρι Βοιωτίας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑ συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας.

Ότι στο Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αστέρια πέρα από τα σύγχρονα και φιλόξενα Δωμάτια, θα βρείτε στο Εστιατόριο φαγητά της επιλογής σας, Διάφορα Σνακ, (Αλμυρά & Γλυκά, σε ζεστό ή κρύο πιάτο) και στο Καφέ Μπαρ πλούσια επιλογή σε Καφέδες και Ποτά.
Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «ΑΣΤΕΡΙΑ», σας παρέχουν άνετο Parking και Παιδική Χαρά.

Το ΣΤΕΙΡΙ:

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα, του πανέμορφου βουνού των Μουσών, ενώ έχει θαυμάσια θέα προς τον Παρνασσό.

Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη καθώς και στον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς.

Επίσης είναι πολύ κοντά στην Αράχωβα και τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, ενώ σε μικρή απόσταση στα παράλια του Κορινθιακού, συναντά κανείς θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Έτσι το ΣΤΕΙΡΙ, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και μάλιστα με ένα κλίμα ξηρό και υγιεινό, από τα καλύτερα της περιοχής.

Το ΣΤΕΙΡΙ έχοντας χαμηλή βλάστηση, με πράσινο όλες της εποχές του χρόνου, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδήλατο βουνού στα παραδοσιακά μονοπάτια, καθώς και σε αναγνωρισμένες διαδρομές, (όπως το Φαράγγι της Κλεισούρας) από ορειβατικούς συλλόγους.

Ο πληθυσμός του ΣΤΕΙΡΙΟΥ είναι περίπου 1020 κάτοικοι από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό μένει σ΄ αυτό μόνιμα.

Το Λάδι και το γλυκόπιοτο Κρασί, είναι ορισμένα από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το ΣΤΕΙΡΙ.

Τα παραδοσιακά Καφενεία οι σύγχρονες Καφετερίες, τα Σουπερ Μάρκετ, τα παραδοσιακά Παντοπωλεία, ο Φούρνος (που τα ψωμιά του είναι, από τα καλύτερα της περιοχής), οι σύγχρονες Ταβέρνες, τα παραδοσιακά Μεζεδοπωλεία, προσφέροντας Ρουμελιώτικα Εδέσματα και Στειριωτικό Κρασί, (Το ΣΤΕΙΡΙ φημίζεται για τις ταβέρνες του, όπου σερβίρονται τα νοστιμότατα Ρουμελιώτικα ψητά μαζί με άλλα ντόπια, αγνά προϊόντα,) θα κάνουν την διαμονή σας στο ΣΤΕΙΡΙ ευχάριστη.

Επίσης στα Οινοποιεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Κρασιών και Τσίπουρο παραγωγής μας από τα Στειριωτικά Αμπέλια.

Μέλι θυμαρίσιο εξαιρετικής ποιότητας, ντόπιας παραγωγής από τους μελισσοκόμους του Στειρίου.

Καθώς και στο παραδοσιακό εργαστήρι Ζυμαρικών θα βρείτε (Χυλοπίτες & Τραχανά από ντόπια αγνά προϊόντα).



Αξίζει να επισκεφτείτε το ΣΤΕΙΡΙ οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να θαυμάσετε την άγρια φυσική του ομορφιά.





Όσιος Λουκάς: Trani: Στείρι:

. . . . . . . . .